Akvárium: Vy ho doma ještě nemáte?

Akvárium: Vy ho doma ještě nemáte?

Kategorie: BYDLENÍ

Šmrnc, originalita a příjemná harmonická atmosféra. To všechno může vašemu domovu dodat taková drobnost jako udržované a hezky vybavené akvárium. A to jsme ani nezačali o té úžasné podívané, kterou rádi vyměníte za sezení před televizí!  



Zařízení akvária zvládnete snadno sami:

Hledáte zajímavou dekoraci pro svůj domov? Nebo chcete mít doma živé tvory nenáročné na péči a čas? Akvárium je pro vás jako dělané.

Tip: Na akvamex.cz najdete nejen vše, co budete pro zřízení akvária potřebovat, ale pořídíte tam také knihy o akvaristice a další drobnosti, které vám usnadní začátky.

- Rozmyslete si, kam akvárium umístíte. Umístění je třeba mít ujasněné kvůli volbě velikosti a tvaru nádrže, ale také z důvodu, že již zprovozněné akvárium již není vhodné přemisťovat.
- Určete velikost nádrže. Ta by měla odpovídat umístění akvária, ale především potřebám jeho budoucích obyvatel. Dodržte také zásadu, která říká, že šířka akvária by měla být větší než výška.
- Vyberte vybavení akvária. Pokud chcete mít v akváriu rostlinky, na dno použijte říční písek. Dekorační horniny jako žulu, čedič, křemenec nebo břidlici můžete použít dle libosti. Vápenec a opuky se ale používají především ke zvýšení pH.
- Vybavte se správnou technikou. Akvaristické potřeby nabízejí široký výběr sortimentu, ale vy se ze začátku soustřeďte na to nejdůležitější. V akváriu je třeba udržovat správnou teplotu a světlo, takže se neobejdete bez osvětlení, topítka a filtrace do akvária.
- Zařízené akvárium je třeba nechat usadit několik dní či týdnů před tím, než do něj vpustíte rybičky. Ty můžete vybírat podle vzhledu, ale vždy se ve zverimexu poraďte, jaké mají rybičky požadavky na prostředí, teplotu a zda se budou mezi sebou dobře snášet.

Zprovoznění akvária není vůbec složité a zvládne jej opravdu každý. Jediné, co budete opravdu potřebovat, je trocha volného času a chuť si zkrášlit domov exotickým doplňkem. Jakmile ho zařídíte, je akvárium téměř bezúdržbové. Dáte se do toho?


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle