Fasáda domu je vaší vizitkou

Fasáda domu je vaší vizitkou

Kategorie: BYDLENÍ

Říká se, že fasáda je vizitkou domu. Je to pravda, vnímáme ji jako důležitou část. Měla by působit esteticky a v souladu s celou koncepcí stavby. Měla by ji co nejvíce ochránit před klimatickými změnami. 



Dům z cihel nebo panelů získá omítkou ochranu před vlivy okolního prostředí, barvou a provedením „jinou tvář“.

Po letech ale každá fasáda ztratí svůj pěkný vzhled. Ať bydlíte blízko cesty ve městě nebo na okraji vesnice, zůstává na omítce prach, špína, černé povlaky vlivem kyselých dešťů – tedy atmosférické nečistoty.

Kyselý déšť mají na svědomí oxidy síry a oxidy dusíku ze znečištěného ovzduší. Poškozují fasády domů, kov, historické budovy (hlavně mramor). Máte-li na budově atmosférické znečištění, je třeba provést čištění fasád.

Nemusíte vynaložit značné částky za nové nátěry. Za pomoci kvalitní chemie si můžete vyčistit fasádu sami. Výrobky SCALP vám v tom pomohou bez větších finančních ztrát vašeho bankovního účtu. Cihla, beton, přírodní kámen, keramika, umělý kámen, terakota, eternit, hliník – všechny běžné povrchy mohou být takto ošetřeny. Postup je jednoduchý.

  • Nanesete prostředek na povrch
  • Necháte jej, aby působil určitý čas (dle návodu)
  • Opláchnete studenou vodou – tlakem (wapka)

Tímto způsobem lze vyřešit čištění fasád, chodníků, střech, zídek... Podle druhu materiálu si vyberete konkrétní vhodný prostředek. Vápenné povrchy, tvrdé povrchy s obsahem křemičitanů, nátěry fasád, tenkovrstvé omítky, elox – všechny tyto základní typy lze dobře prostředky SCALP vyčistit.

„Kabát“ vašeho domu potřebuje péči, pravidelnou kontrolou a čištění. Pokud fasádu udržíte v dobrém stavu, uchráníte ji před poškozením. Navíc váš dům bude vypadat jako nový a to je dobrý pocit k nezaplacení.

Fasáda domu je vaší vizitkou
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle