Elektronářadí třídy Master

Elektronářadí třídy Master

Kategorie: HOBBY

Oblast ručního a elektrického nářadí byla v ČR doposud jasně segmentována dvěma kategoriemi, které již svým názvem vymezovaly jejich použití – Hobby a Profi. V zahraničí se začala rozvíjet nová kategorie ručního a elektronářadí, v zahraničí obvykle nazývaná „Master“.

Obrázek Master 2Oblast ručního a elektrického nářadí byla v ČR doposud jasně segmentována dvěma kategoriemi, které již svým názvem vymezovaly jejich použití – Hobby a Profi.Kategorie určená profesionálům k jejich každodenní práci, splňuje nejvyšší parametry, které současné technologie nabízejí. To se ovšem odráží v konečné ceně výrobků, která nehraje významnou  roli. Hobby třída je naopak často definována jediným kritériem – cenou. Snaha o dosažení co nejnižší ceny se ale drasticky odráží v kvalitě. Přestože je nářadí z této kategorie určeno jen pro příležitostné užití /tzn. několikrát ročně/, mnohdy neunese ani tuto zátěž.

 

V reakci na tuto situaci se začala dynamicky rozvíjet nová kategorie ručního a elektronářadí, v zahraničí obvykle nazývaná „Master“. Třída Master vyplňuje prostor mezi třídou hobby a nářadím pro profesionály. Je patrný nástup nových značek nebo nových řad již zavedených značek, které kladou důraz na kvalitu použitých materiálů a technologií, zpracování, design, parametry, ergonomii. Na našem trhu lze segment přibližně vymezit kvalitou elektronářaObrázek Master 1dí Narex a zelené řady Bosch. Typickými představiteli jsou pak například značky Maktec, MacAllister či Extol Premium. Jsou zárukou, že uživatel kupuje kvalitní výrobek vyrobený podle nejnovějších technologií a naplňující v mnoha směrech ta nejvyšší očekávání. Mnohdy přinášejí řešení a patenty, které byly výsadou jen high-endových značek. Nářadí kategorie Master nemá ambice sloužit k profesionálnímu, tj. každodennímu intenzivnímu používání, ale za dostupnou cenu nabízí kvalitu, která je podstatně vyšší než běžné hobby nářadí.

 

Extol Premium/ Nářadí se srdcem profesionála

 

Obrázek Master 3Extol Premium lze označit za novou značku na českém trhu a současně typického  představitele kategorie Master, vyplňující prostor mezi třídou hobby a nářadím pro profesionály. Je určena všem, kteří ruční a elektronářadí sice nevyužívají denně, ale pracují s ním často a potřebují jistotu, že nářadí zátěž spolehlivě vydrží.

 

V letošním roce přichází značka s řadou novinek, rozšiřující se sortiment zahrnuje příklepové i akumulátorové vrtačky, bourací kladiva, úhlové a vibrační brusky, kotoučové a přímočaré pily, frézky, hoblíky, motorové pily, svářečky, svářecí invertory a další.

 

Jednotlivé výrobky nejsou definovány pouze výkonnostními parametry, ale musí splňovat náročná kvalitativní kritéria, včetně funkčních, technických a praktických vlastností, odpovídajících Master kategorii. Garantovanou kvalitu vnitřní výbavy všech strojů představují například ložiska osazené v patentovaném systému tlumení vibrací, cementované  převody z oceli legované chrómem, niklem a titanem, teplotně vysokoodolné vinutí rotoru a statoru, uhlíky s prodlouženou životností nebo komutátor s příměsí stříbra pro zvětšení vodivosti.   

 

Všechny výrobky disponují navíc povrchovou úpravou „rubber paint“, tlumící vibrace a zpříjemňující práci. Bonusem je masivní plastový kufr pro snazší manipulaci, který je součástí setu většiny nářadí této značky.

 

Užití jen vybraných materiálů a precizní výrobní postup jsou zárukou kvality, životnosti a spolehlivosti. To deklaruje i certifikát LGA-FFU, jehož náročná kritéria většina produktů splňuje. Přitom je tento systém standardů a kvalitativních norem používaný v Evropě pro dílenské profesionální nářadí /obdoba certifikace DIN/.

 

Značka představuje novou dimenzi kvalitního elektronářadí, které je dostupné nejširší veřejnosti. Extol Premium je vedoucí značkou třídy Master díky své cenové strategii, která v mnoha případech atakuje hranici segmentu Hobby. Na všechny výrobky je poskytována  tříletá garance a lze je zakoupit nejen ve vybraných specializovaných prodejnách či železářstvích, ale také v řetězci prodejen Madal Bal. Stejnojmenná firma je dovozcem této značky a dlouholetým distributorem nářadí na českém trhu.

 


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle