Pneumatické nářadí a kompresory v domácí dílně

Pneumatické nářadí a kompresory v domácí dílně

Kategorie: HOBBY

Máte doma dílnu a jistě si čas od času rádi doplníte nářadí a vybavení. Pro domácí kutily je nabídka nástrojů na trhu téměř neomezená a vybírat si užitečné „pomocníky“ může být pro muže radost.



Pryč jsou doby, kdy měl dědeček na desce úhledně zavěšen šroubovák, kombinované kleště, utahovací klíče, pilník a rašpli. Dnes běžná dobře vybavená dílnička v rodinném domě nepostrádá výběr aku nářadí, příklepovou vrtačku, laserové měřidlo apod. Zručnější kutilové jsou vybaveni třeba i malým domácím soustruhem.

Běžně jsou na trhu k dostání i pneumatické nástroje a nářadí. Dříve bylo používáno jen ve velkých provozech, dnes už není problém mít jej doma. Ale má vůbec smysl pneumatické nářadí pořizovat? Výhodou jsou mnohem větší výkon i údržba. U elektrického nářadí je elektromotor více náchylný k závadám, opotřebení. I prach z dílny a nečistoty mohou zavinit poškození. Vzduchový (pneumatický) motor je na tom v tomto ohledu lépe. Má jednodušší konstrukci, pokud mu věnujete náležitou pozornost a nezanedbáte promazávání, může vám bez problému sloužit spolehlivě dlouhý čas. Na trhu je z čeho vybírat. Brusky, ofukovací pistole, čističe svarů, pilky na kov, frézky, hřebíkovačky…

Jestliže se rozhodnete zakoupit některé z pneu nářadí, počítejte s tím, že vaše investice musí zahrnout i kompresor k jeho pohonu. Je to větší částka z rodinného rozpočtu, ale využít jej můžete i v garáži pro dofukování pneumatik, na zahradě k nafukovacímu bazénu. Nezapomeňte promyslet, jak velkou spotřebu bude vaše nářadí potřebovat a vybrat takový kompresor, který bude vhodný.

S tím vám mohou poradit odborníci z firmy JANUŠKA KOMPRESORY. Mají v oboru „stlačeného vzduchu“ dlouholeté zkušenosti. Od roku 1992 zajišťují pro velké provozy i pro běžné uživatele kompresory, dodání i servis. V jejich nabídce jsou jak pístové, tak šroubové kompresory. Pro průmyslové haly nebo drobné živnostníky jsou schopni vypracovat návrh a následně realizovat i celé kompresorové stanice. Hlavní předností je 24 hodinový pozáruční a záruční servis, pro tento účel vlastní rozsáhlý sklad náhradních dílů.

Zakoupení kvalitního kompresoru pro vaši dílnu u společnosti JANUŠKA KOMPRESORY je dobrou volbou. Pneumatické nástroje vám pak budou dobře sloužit.

kompresory
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle