Proč přemýšlet o založení akvária?

Proč přemýšlet o založení akvária?

Kategorie: HOBBY

Přemýšlíte, jak vnést do svého domova trochu originality? Toužíte po exotickém nádechu a harmonické atmosféře? A už jste přemýšleli o akváriu?  



Víc než jen dekorace

Udržované a hezky vybavené akvárium dodá šmrnc každé místnosti. Ale nabízí mnohem víc než jen dekorační funkci., Pokud třeba přemýšlíte, jak pomyslně rozdělit prostor, nebo vytvořit zajímavou příčku, vysoké a úzké akvárium pro vás může být to pravé. Hodí se totiž i do míst, kde by klasická příčka zbytečně blokovala přístup světla.

Založení akvária je snadné: Zvládnete to taky!

Uchvátila vás představa exotických ryb prohánějících se vaším obývákem? Chcete pomocí akvária vytvořit zajímavou atmosféru, nebo ho využít k rozdělení prostoru? Nebo chcete mít doma živé tvory nenáročné na péči a čas? Co byste měli ještě vědět?

Proč přemýšlet o založení akvária

Tip: Osvětlení, dekorace, akvaristické sady, čerpadla do akvárií a zkrátka vše, co budete jakožto začínající akvaristé potřebovat, najdete na akvamex.cz.

  • Ujasněte si, kam akvárium umístíte. Umístění je třeba mít vybrané předem kvůli volbě velikosti a tvaru nádrže, ale také z důvodu, že již zprovozněné akvárium již není vhodné přemisťovat.
  • Určete velikost nádrže. Ta by měla odpovídat umístění akvária, ale především potřebám jeho budoucích obyvatel. Dodržte také zásadu, která říká, že šířka akvária by měla být větší než výška.
  • Vyberte vybavení akvária. Pokud chcete mít v akváriu rostlinky, na dno použijte říční písek. Dekorační horniny jako žulu, čedič, křemenec nebo břidlici můžete použít dle libosti. Vápenec a opuky se ale používají především ke zvýšení pH.
  • Vybavte se správnou technikou. Akvaristické potřeby nabízejí široký výběr sortimentu, ale vy se ze začátku soustřeďte na to nejdůležitější. V akváriu je třeba udržovat správnou teplotu a světlo, takže se neobejdete bez osvětlení do akvárií, topítka a filtru.
  • Zařízené akvárium je třeba nechat usadit několik dní či týdnů před tím, než do něj vpustíte rybičky. Ty můžete vybírat podle vzhledu, ale vždy se ve zverimexu poraďte, jaké mají rybičky požadavky na prostředí, teplotu a zda se budou mezi sebou dobře snášet.

Zprovoznění akvária není vůbec tak složité. Stačí mít jen chuť a trochu volného času. Jakmile akvárium zařídíte, je téměř bezúdržbové a parádu vám bude dělat hodně dlouho. Tak co, pustíte se do toho?

Proč přemýšlet o založení akvária

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Drobná rada :-) - Autor: Honza13. 3. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle