4 tipy, jak pořídit vánoční dárky bez stresu i zbytečného utrácení

4 tipy, jak pořídit vánoční dárky bez stresu i zbytečného utrácení

Kategorie: FINANCE

Vánoce způsobí v každé peněžence pořádný vítr. Většinou utratíme mnohem víc, než jsme plánovali a nakonec ani nevíme za co. Máme hned čtyři tipy. Díky kterým budete mít vánoční útraty pod kontrolou. A navíc vše zvládnete bez stresu! 



Klíč k úspěchu? Rozpočet a seznam!

Než začnete s vánočními nákupy, napište si na papír částku, kterou si můžete dovolit za dárky utratit. Určenou cenovou hladinu za žádnou cenu nepřekračujte!

Následně si napište seznam lidí, pro které budete letos nakupovat vánoční dárky.

Rozpočet, který jste si stanovili, nyní rozdělte mezi lidi na svém seznamu. Hned bude nákup dárků snazší, když bude jasné, že třeba za dárek pro maminku utratit tisícovku, za tchýni pětistovku a za kolegyni dvě stovky.

Tip: Nyní máte jasné, za kolik můžete dárky pro své blízké shánět. Nemáte-li ještě ve výběru dárků jasno, inspirujte se třeba online. Tipy na dárky k Vánocům najdete na vanocni-darky.cz – originální nápady na dárky pro ženy, seniory, děti, kolegyně, kamarády,…

Ušetřete online nákupem

Pokud se chcete vyhnout davům v obchodech a ještě navíc ušetřit, nakupte letos vánoční dárky online. Ušetříte si stres, čas a nakonec i peníze – internetové ceny jsou často nižší než ceny v kamenných obchodech!

Tip: Online navíc najdete spoustu inspirace. Podívejte se třeba na tipy na dárky pro muže.

Nakupujte dárky včas

Nenechávejte výběr dárků na poslední chvíli. Nebudete se pak muset uchylovat k zoufalým dárkům v podobě ponožek či kosmetických balíčků, které popadnete v obchodě na poslední chvíli. A budete mít čas na přemýšlení nad tím, co by vaše blízké mohlo potěšit.

Co můžete, vyrobte!

Neutrácejte zbytečně za jmenovky, stužky a podobné drobnosti, které nakonec stejně skončí v odpadu. Co můžete vyrobit sami, vyrobte to. A pokud patříte k těm zručnějším z nás, můžete sami vyrobit i nějaké dárky. Vlastnoručně vyrobené dárky udělají dvakrát takovou radost! 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle