Jak vybrat krmiva pro štěňata, dospělé i starší psy

Jak vybrat krmiva pro štěňata, dospělé i starší psy

Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Řídit se při výběru krmiva pro psí miláčky pouze cenou, je velká chyba. Nejvhodnějším druhem krmiva jsou granule pro psy, které je však nutné rozlišovat jednak podle druhu plemena, jednak podle věkových kategorií psů a rovněž podle složení.



Složení bývá uvedeno na obalu. Každé plemeno i věková skupina pejsků má svá specifika a rozdílné výživové nároky. Nakupovat granule pro psy dnes můžete v řadě obchodů s chovatelskými potřebami, nebo přes internet. Na webových stránkách o chovu psů, jejich výcviku a krmení, se dozvíte podrobné informace o všem, co vás ohledně této problematiky zajímá. Zejména je důležité preferovat správné stravovací návyky a vhodná krmiva pro psy.

Obecně platí, že pes by měl dostávat během dne jen tolik stravy, kolik mu stačí, aby zbytečně nepřibýval a udržoval si dobrou kondici a náladu. Platí to i pro štěně, které sice má přibírat v souladu se svým růstem, ale nesmí tloustnout. To je důležité především u velkých plemen, u kterých by případná nadváha mohla přispět k poruchám pohybového aparátu. Krmiva pro štěňata jsou jiná, než pro dospělé psy, podávají se 5x denně a postupně se intervaly zvyšují.

Jak vybrat krmiva pro štěňata

Váš dospělý psí kamarád by měl dostávat krmení v menších dávkách 2-3 x denně, což je ideální pro jeho správné trávení. Krmit je třeba vyváženě, granule by měly obsahovat odpovídající poměr vody, energie, bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Každý pes je originál a každému vyhovuje něco jiného, takže pokud se vybrané granule osvědčí, pak je dobré značku neměnit. O vhodnosti krmiva svědčí pevné, tmavé výkaly. Znamená to, že granule jsou dobře stráveny.

Pro dospělé psy jsou určena prémiová krmiva, což je kompletní polosuchá strava. Senior všech plemen, který je v běžné zátěži by měl dostávat kompletní stravu ve formě granulí i případných pamlsků při výcviku. Pro malé psy jsou určeny masové čtverečky, obsahující přísadu z jehněčího masa. Pro všechna plemena jsou vhodné masové polštářky z hovězího a kuřecího masa. Velice důležité je zajistit u všech věkových kategorií stále dostatek čerstvé pitné vody.

Jak vybrat krmiva pro štěňata


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle