Jarní trendy - wellness nápoje

Jarní trendy - wellness nápoje

Kategorie: RECEPTY

Jaro je definitivně tady! Zimní lenošení sice skončilo, ale o mnohé z nás se může právě v tomto období pokoušet jarní únava. Nejlepším receptem proti ní je pohyb na čerstvém vzduchu, trocha slunce a lehká strava, zaměřená na konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny.

pfefferminze-grapefruit-tee.jpg

Zkusme si letos pomoci třeba vyzkoušením originálních čajových wellness nápojů s čerstvými bylinkami nebo ovocem, které našemu tělu také dokážou zajistit spoustu potřebných vitamínů. Některé z nich mohou být vydatnou svačinou, jiné spíše lahodným osvěžením. Takže: natankovat energii a vzhůru do přírody! Za odměnu si pak jistě zasloužíme k odpolednímu čaji či kávě i kousek lehkého ovocného moučníku.

 

 

Mátovo-citrusový čaj (2 porce):

1 polévková lžíce bylinného mátového čaje

1 limeta

cca 15 lístků čerstvé máty

3-4 polévkové lžíce citrónového sirupu

200 ml čerstvé šťávy z růžového grepu

 

Čaj zalijeme 200 ml vroucí vody a necháme asi 6 minut louhovat. Mezitím limetu omyjeme horkou vodou a nakrájím na tenké plátky do 2 sklenic z varného skla rovnoměrně rozdělíme grapefruitovou šťávu, sirup a kousky limety, přidáme čerstvou mátu a vše doplníme ocezeným horkým čajem. Ihned podáváme.

 

 

 

 

 

Tiramisu s malinami a

tiramisu.jpg

honeybushem (6 – 8 porcí)

1 polévková lžíce čaje honeybush

120 g cukrářských piškotů

300 g malin (čerstvých nebo mražených)

500 g netučného tvarohu

250 g mascarpone

6 polévkových lžic citrónové šťávy

75 g cukru

1 vanilkový lusk

kakao a čerstvá meduňka na ozdobu

 

Honeybush zalijeme 200 ml vroucí vody, necháme minimálně 5 minut louhovat a po zcezení dáme zchladnout. Vhodnou formu vyložíme piškoty, které podle potřeby nalámeme na menší kousky a rovnoměrně všechny pokapeme čajem. Na navlhčené piškoty pak rozložíme 250 g očištěných malin. V hluboké míse ušleháme tvaroh, mascarpone, cukr a citrónovou šťávu. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, všechen jeho obsah vyjmeme a přidáme do tvarohové hmoty. Takto ochuceným tvarohem pak překryjeme vrstvu malin a opatrně urovnáme jako povrch. Poté moučník necháme minimálně 30 minut chladit. Hotové tiramisu před podáváním posypeme kakaem, ozdobíme zbytkem malin a několika meruňkovými lístky.

 

Autor: Pavla zelíková

zdroj: Oxalis, spol. s r.o. www.oxalis.cz


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle