Recept na palačinky

Recept na palačinky

Kategorie: RECEPTY

Palačinky jsou jednoduchým jídlem, které si můžeme připravit v podstatě kdykoliv. Na jejich výrobu máme většinou všechny suroviny v domácnosti a tak poměrně rychle připravíme plnohodnotné jídlo v podstatě z ničeho.



palačinky-008.jpgVýhodou je, že palačinky se dají předložit jako hlavní jídlo i jako moučník. Takže i nečekaná návštěva může být pohoštěna. Palačinky se dají kombinovat se spoustou náplní a zdobení, takže nám poskytují prostor pro fantazii a nepřeberné množství úprav.

 

Suroviny na přípravu těsta na palačinky:

 1/2 l mléka

2 vejce

200 g hladké mouky

špetka soli

 

Postup přípravy palačinek 

V mise rozkvedláme vejce, mléko a sůl. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Hotové těsto můžeme nechat chvíli odpočinout. Poté na pánev nalijeme trochu oleje a tohoto těstíčko na rozehřátý olej nalijeme. Palačinky smažíme 3-5 minut. 

Palačinky můžeme plnit nejen marmeládou, ale vším možným na co máme chuť: sladkým tvarohem, kakaem, čokoládou, mletým mákem, zmrzlinou, povidly, zavařovaným i čerstvým ovocem. Zdobíme je poléváním čokoládou, slazenou kysanou smetanou nebo šlehačkou.

 

Náš tip: 

Palačinky můžeme dělat i na slano. Výborná je špenátem nebo se zabaleným plátkem eidamu. Pokud chceme dělat palačinky tzv. "na slano" vynecháme v těstě samozřejmě cukr.

 

Věděli jste, že si můžete ukuchtit i palačinky, které budou veganské? Podívejte se na spoustu chutných veganských receptů.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dá se tam přidat slivovice ? - Autor: Pak27. 4. 2011
 A kde je cukr? - Autor: 25. 6. 2010
 Recept na palačinky - Autor: mysan18. 4. 2009




CLUB ŽENA


Lifestyle