Endoskopické odstranění vrásek nezanechá jizvu

Endoskopické odstranění vrásek nezanechá jizvu

Kategorie: INMAGAZIN ŽENA

Novinka v plastické chirurgii - endoskopické odstranění vrásek



Vrásky

S postupujícím věkem a zvláště u jedinců s výraznou mimikou se objevují zejména na čele výrazné, vodorovně umístěné vrásky. Nezřídka jsou doplněny také vráskami svislými v oblasti nad kořenem nosu. Důvod jejich vzniku je prostý: časté používání mimických svalů této krajiny. K odstranění nebo alespoň zredukování těchto vrásek lze užít různé metody.

Botulotoxin

Jako prevence vzniku vrásek se osvědčila injekční aplikace botulotoxinu do mimických svalů, které se vyřadí z funkce a vrásky se nemají proč tvořit. Existuje-li již hlubší vráska, daří se vyhladit ji nějakou formou injekčních výplní. Obě metody však mají pouze dočasný efekt. Botulotoxin zabrání pohybu mimických svalů na dobu asi 6 měsíců a výplňové materiály, ať vlastní - tedy tuk, nebo cizorodé, se rovněž během několika měsíců vstřebají.

Plastická operace

Trvanlivější, i když nikoliv věčnou metodou řešení vrásek čela je plastická operace. Tu je možno provádět metodou otevřenou, kdy se vede dlouhý řez nad vlasovou hranicí, uvolní kůže čela, vypne a odstraní 2 – 3 cm nadbytečné kůže. Výsledkem této techniky je sice vyhlazení vrásek čela, ale současně i poměrně dlouhá jizva přes celé temeno hlavy, byť skrytá ve vlasech.

odstranění vrásek

Endoskopická operace

Podstatně šetrnější metodou je operace endoskopická. Při ní operatér používá speciální operační přístroj - endoskop, díky němuž lze přerušit mimické svaly a vypnout kůži bez jejího odstrańování jen s pomocí několika 1cm dlouhých řezů ve vlasaté části čela. Žádná jizva se pak ve vlasech netáhne.

Plastická chirurgie Perfect Clinic v Kartouzské v Praze 5 už takovým endoskopem vybavena je a tudíž je zde možno provádět tyto moderní operace vedoucí k likvidaci vrásek na čele bez nutnosti rozsáhlých jizev.

Autor: MUDr. Jiří Paděra, Perfect Clinic - klinika plastická a estetická chirurgie


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle