Krásná i bez skalpelu

Krásná i bez skalpelu

Kategorie: INMAGAZIN ŽENA

Jaro sice vítáme s radostí, ale současně více než kdy jindy vnímáme i drobné nedokonalosti v našich tvářích. Pokud vás trápí pigmentové skvrny, pleť bez energie a jasu či známky ubíhajícího času, obraťte se na estetického dermatologa. MUDr. Věra Terzijská vás seznámí s metodami, které pomáhají navrátit sebevědomí.



Ženy sice na jedné straně stále hledají možné postupy vylepšení kvality pokožky nebo omlazení, ale na druhé straně nechtějí být vyřazeny z aktivního života na několik týdnů. Proto upřednostňují metody, které odstraňují vrásky bez skalpelu. Korektivní dermatologii však lze využívat nejen v boji s příznaky stárnutí, ale i pro odstraňování různých vad a nedostatků, které nemají s věkem nic společného. Korektivní dermatologové jsou trochu jako sochaři, mohou zlepšovat různé defekty na obličeji, mohou tvarovat, formovat i vyplňovat.

Moderní metody

Dnes existuje celá řada metod, které mohou obličej výrazně omladit a vylepšit. Rozhodnout se pro tu pravou, nemusí být jednoduché. Proto je vhodné nejprve se objednat na konzultaci u dermatologa, který nejlépe poradí, jaké „zbraně“ zvolit. Mezi nejčastěji užívané patří aplikace botulotoxinu a kožních implantátů a nově také frakční laser. Výběr techniky záleží na druhu vrásek i stavu pleti. Výborných výsledků lze dosáhnout kombinací více metod. Výsledek je výraznější a trvalejší. Vliv věku zastavit nelze, ale můžeme jej zmírnit. Počínaje preventivním používáním kvalitních kosmetických přípravků, životním stylem a další péčí konče.

Krásná i bez skalpelu

Frakční laser

Technik, kterými lze omladit pokožku obličeje, krku a dekoltu, je samozřejmě víc. Jarní měsíce jsou ideální pro zákrok prováděný frakčními lasery, které fungují jako neinvazivní metoda pro omlazení. Tímto zákrokem se váš obličej vrátí o několik let zpět. Pokožka je vypnutější, získá mladistvější vzhled a zlepší se její tonus.

V principu se jedná se o aplikaci laserových paprsků do povrchové a střední vrstvy kůže. Díky tomu dochází k aktivaci regeneračních pochodů, včetně zvýšené tvorby kolagenu, aniž by bylo nutno zasahovat do hlubokých vrstev kůže, jak tomu bylo u starších typů laserů. S frakčním laserem rovněž dochází k výrazně rychlejšímu hojení. Odstraňuje jemné drobné vrásky, nikoliv výrazné mimické, a vylepšuje strukturu a tonus pleti. Neslouží jen k regeneraci a omlazení, ale odstraňuje také pigmentové a stařecké skvrny, jizvy po úrazech či po akné. Dobré výsledky jsou také u chirurgických a popáleninových jizev a nerovnoměrné pigmentace.

Samotný zákrok téměř nebolí, laserový paprsek způsobuje jen pocit štípání. Poté pacient pociťuje pálení, které trvá asi hodinu až dvě a v té době obličej chladíme. Doprovodným jevem je silné zarudnutí, které přetrvává dva až tři dny. Kolem oči se může objevit lehký otok. Poté se kůže dva, tři dny olupuje. Vše je samozřejmě individuální. Uděláme-li zákrok například ve středu, může žena jít v pondělí do práce a klidně použít make-up. Ten je ostatně možné aplikovat již 24 hodin po zákroku, jelikož na obličeji se utvoří pouze suchá kůže. Na opalování je ovšem třeba zapomenout po dobu dvou měsíců. Poté je nezbytná aplikace krémů s vyššími ochranným faktorem.

Korektivně dermatologická ambulance MUDr. Věry Terzijské

Korektivně dermatologická ambulance MUDr. Věry Terzijské byla vybudována v roce 1994 jako jedno z prvních pražských center zabývajících se estetickou dermatologií a dermatochirurgií. Kromě léčby všech kožních onemocnění nabízí i široké spektrum korektivně dermatologických a plastických zákroků. Nejžádanější bývá odstranění nežádoucích mimických vrásek a nadměrného pocení botulotoxinem či výplně vrásek kyselinou hyaluronovou. V centru rovněž provádí laserové odstranění chloupků, foto rejuvenizaci pokožky, odstranění cévních projevů, benigních znamínek a výrůstků. Velmi žádanou je i možnost zpevnění kůže a vyhlazení vrásek frakčním laserem.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle