Michael Kors – první Američan, který změnil styl Pařížanek

Michael Kors – první Američan, který změnil styl Pařížanek

Kategorie: MÓDA PRO ŽENY

Hollywoodské hvězdy Jennifer Lopez, Catherine Zeta-Jones, topmodelka Heidi Klum nebo manželka amerického prezidenta Michelle Obama patří k ženám, které rády oblékají modely Michaela Korse, prvního Američana, který prorazil na evropská přehlídková mola.



Ovšem značné oblibě se těší i mimo svět celebrit, což je pro slavného návrháře největším zadostiučiněním, jak sám říká: „Když vidím na ulici obyčejné lidi oblečené do mých vlastních modelů, když mají v ruce mou kabelku a vše dokonale ladí, pak si řeknu, že dělám něco dobře...“. Na českém trhu výběr z kolekcí Michaela Korse nabízí oblíbený internetový obchod s luxusní módou BeInStyle.cz. Aktuálně například nádherné kožené letní sandály v nejrůznějších provedeních a barvách, decentní kabelky i objemnější tašky, peněženky, pouzdra na iPad, skvostné hodinky, ale třeba i originální přívěsky na klíče ve tvaru srdce.

Michael Kors - pouzdra na iPad

Michael Kors

Michael Kors, původním jménem Karl Anderson, se narodil 9. srpna 1959 na Long Islandu ve státě New York. Jeho matka byla relativně úspěšnou modelkou, v jeho pěti letech se provdala za Michaela Davida Korse a malý Michael přijal jeho příjmení. Vyrůstal v New Yorku a snil o kariéře herce, ve 14ti letech začal navštěvovat lekce herectví a přišlo rozčarování – neuměl zpívat ani tancovat. Při hodinách v herecké škole si naštěstí uvědomil, že by svůj čas trávil raději po nákupech než přehráváním etud ze Shakespeara. Cestu za splněním nového cíle začal na Fashion Institute of Technology v New Yorku, kde studoval módní návrhářství. Kariéra Michaela Korse začala v roce 1981, kdy prezentoval první dámskou módní kolekci určenou pro prestižní obchodní domy Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Neiman Marcus a Saks Fifth Avenue. Úspěch se dostavil a kolekce byla obratem vyprodána. Ve Spojených státech byl ikonou, ale Evropa zůstávala i nadále vzdálená. Zlom přišel v 90. letech, kdy byl jako první americký návrhář pozván na módní týden v Paříži a dokázal změnit pohled evropských žen na americkou módu. V roce 1997 se Michael Kors stal kreativním ředitelem a hlavním designérem francouzské značky Celine, nenechal kámen na kameni a vytvořil novou kolekci ready-to-wear, kritiky přijatou velmi pochvalně. V roce 2003 Celine opustil, aby mohl vybudovat vlastní značku, kterou světu představil následující rok. Podobně jako další úspěšní návrháři nezůstal jen u oblečení, pod jeho jménem nyní vznikají i kolekce bot, kabelek či hodinek. Michael Kors je šťastně ženatý se svým dlouholetým partnerem Lancem LePere, se kterým prožil několik let v Jižní Africe, kde načerpal inspiraci pro letošní jarní a letní kolekci, plnou barev džungle a volných siluet. Michael Kors je nositelem řady ocenění a jasným odrazem úspěchu je i fakt, že hodnota akcií jeho firmy se krátce po vstupu na burzu v prosinci 2011 zdvojnásobila, bez ohledu na panující finanční krizi.

Michael Kors

BeInStyle.cz

BeInStyle.cz jako první na českém módním trhu prezentuje ucelenou nabídku aktuálních kolekcí módních doplňků od renomovaných světových značek, dostupnou z pohodlí domova či kanceláře.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle