Novinky Lange & Soehne na zenevskem hodinarskem veletrhu

Novinky Lange & Soehne na zenevskem hodinarskem veletrhu

Kategorie: MÓDA PRO MUŽE

Proslulá německá manufaktura Lange & Söhne představila na ženevském hodinářském veletrhu svůj doposud nejkomplikovanější model s věčným kalendářem, novou verzi ikony svého portfolia i spolehlivého průvodce všemi časovými pásmy



Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar

Nejnovější hodinářský magnum opus z dílen Lange & Söhne, osazený samonatahovacím strojkem kalibru L082.1 s 50hodinovou rezervou chodu, spojuje dvě klasické komplikace s expresivním stylem kolekce LANGE 1: tourbillon s patentovaným stopkovým mechanismem a věčný kalendář s mimořádně velkou datumovkou, ukazatelem dne v týdnu, měsíce a přestupného roku, indikátorem dne/noci a měsíční fáze. Model zaujme především čistým stříbrným číselníkem a perfektní čitelností všech indikátorů. Díky absenci okénka pro tourbillon a harmonicky vyvážené integraci kalendáře není technická složitost tohoto mistrovského kusu na první pohled ani patrná. Tourbillon však lze v celé jeho kráse a technické dokonalosti obdivovat přes zadní safírové sklíčko. V současné době nejkomplikovanější model kolekce LANGE 1 bude dostupný s platinovým pouzdrem o průměru 41,9 mm a černým ručně prošívaným krokodýlím řemínkem. Platinová edice čítá pouhých sto kusů, což umocňuje exkluzivitu tohoto výjimečného modelu.

Hodinky Lange

Lange 1

Od svého uvedení v roce 1994 se model Lange 1 zařadil mezi ikony značky Lange & Söhne a vydobyl si celosvětové uznání. Je ztělesněním zručnosti mistrů hodinářů Lange & Söhne a symbolizuje jejich neúnavnou snahu o dokonalé hodinky. Na úspěch Lange 1 nyní navazuje novinka Grand Lange 1 harmonických proporcí se znatelně větším pouzdrem ze žlutého nebo růžového zlata o průměru 40,9 mm. V něm se ukrývá zcela nový strojek s ručním nátahem kalibru L095.1, jehož rezerva chodu činí impozantních 72 hodin. Prostorný stříbrný číselník poskytuje dostatek místa pro ukazatele hodin, minut a sekund, stejně jako pro mimořádně velkou datumovku, která je pro značku typickou, a indikátor rezervy chodu. Model s pouzdrem ze žlutého zlata je opatřen hnědým řemínkem z krokodýlí kůže, zatímco krásu modelu s pouzdrem z růžového zlata umocňuje řemínek červenohnědý.

Lange 1 Time Zone

Model Lange 1 Time Zone se od svého uvedení v roce 2005 stal dokonalým společníkem všech kosmopolitů. Nová verze s pouzdrem z bílého zlata a ručkami pokrytými luminiscenční vrstvou nyní bez problému provede 24 časovými pásmy i ve tmě. S modelem Lange 1 Time Zone neztratíte pojem o čase ani při přechodu z jedné časové zóny do druhé. Jen letmý pohled na stříbrný číselník stačí k tomu, abyste zjistili domácí čas i aktuální čas ve druhé zóně. Příslušnou zónu jednoduše nastavíte tlačítkem, které ovládá otáčející se kruh se jmény 24 měst reprezentujících příslušná časová pásma. Tlačítko stisknutím posune kruh o 15 stupňů na východ, čímž posune hodinovou ručku přídavného číselníku o hodinu dopředu. Díky důmyslně navrženému mechanismu synchronizace můžete navíc časové pásmo zobrazené na přídavném číselníku jednoduše přesunout na číselník hlavní. Na číselníku nechybí ani datumovka, indikátor rezervy chodu a ukazatel dne/noci. Lange 1 Time Zone s černým řemínkem z krokodýlí kůže pohání strojek s ručním nátahem kalibru L031.1 a 72hodinovou rezervou chodu.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle