Jaký gril je pro vás ten správný?

Jaký gril je pro vás ten správný?

Kategorie: PRAKTICKÉ

Grilovací sezóna už je tady. A pokud jen tiše závidíte sousedům, jak si užívají příjemné teplé večery u rozpáleného grilu, je na čase si ho také pořídit. Ale který? 



Jaké jsou typy grilů?

Grily lze nejsnadněji rozdělit podle použitého paliva na plynové grily, grily na dřevo a elektrické grily. Grily na elektřinu nacházejí nejvíce využití ve městech. Jsou skladné, neprodukují kouř a můžete je tak využít při grilování na terase či balkónu, aniž byste obtěžovali sousedy. Pokud bydlíte ve městě, nemáte k dispozici zahradu, a přesto si chcete užít letní grilování, elektrický gril je pro vás jako dělaný.

Tip: Na grilovani.cz najdete nejen kvalitní grily Weber, ale také spoustu rad, nápadů, ale především recepty na grilování od opravdových mistrů grilování.

Plynový gril? Nebo ten na dřevěné uhlí?

Pokud bydlíte v rodinném domku, budete nejspíš řešit dilema, zda zvolit gril na dřevo nebo na plyn. Podle expertů na grilování se v chuti pokrmy připravené na obou typech grilu nijak neliší. Pokud se tedy obáváte, že budou pokrmy připravené na briketách jinak cítit, vaše obavy nejsou na místě. Rozžhavené brikety samy o sobě žádné aroma nevydávají, a tudíž nijak neovlivňují aroma připravených pochoutek.

Zodpovězte si následující otázky a hned budete o krok blíž k ideálnímu grilu dle vašich potřeb:

  • Budete potřebovat gril často převážet? Zatímco s grilem na dřevěné uhlí se manipuluje poměrně snadno, plynový gril není určený k častému převážení – vzhledem ke své váze i velikosti.
  • Kolik chcete do pořízení grilu investovat peněz? Pořízení grilu na dřevěné uhlí není finančně náročné, zatímco plynový gril vyžaduje větší investici.
  • Je pro vás důležitá rychlost přípravy pokrmu? Baví vás samotný proces grilování, nebo vás jen zajímá výsledek? Na plynovém grilu bude pokrm připravený rychle, navíc můžete snadno regulovat teplotu a gril je okamžitě připraven k použití. Gril na dřevěné uhlí je třeba na grilování připravit, nelze na něm tak snadno regulovat teplotu, ale zase vám poskytne ten pravý grilovací zážitek.
  • Jste připraveni o svůj gril pravidelně pečovat?

Pokud se rozhodnete pro pořízení grilu na dřevěné uhlí, je třeba počítat s jeho pravidelnou údržbou a častou manipulací s popelem a rozpálenými briketami. Ale nemyslete si, že plynový gril údržbu nevyžaduje – čas od času je třeba pořídit novou plynovou bombu a pravidelně čistit rošt.

Který vyberete?

Jaký gril je pro vás ten správný
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Jaký gril vybrat - Autor: Hana22. 2. 2017
 Gril - Autor: Petr Háp3. 7. 2016
 Grilování na balkoně - Autor: Donda20. 6. 2016




CLUB ŽENA


Lifestyle