Moderní podlahové krytiny

Moderní podlahové krytiny

Kategorie: PRAKTICKÉ

Podlahu si nekupujete každý rok novou, proto je potřeba vždy dobře vybírat a neuspěchat to. Podlaha dokáže zvýraznit celý vzhled pokoje, dokáže dodat nový vzhled starému nábytku.  



Kromě estetických vlastností jsou důležité také funkční vlastnosti. Přinášíme vám novinky na trhu s podlahovými krytinami.

Česká kvalita

Jedním z tradičních českých výrobců vinylových podlahových krytin je společnost Fatra, a. s. Podlahové krytiny od této značky vždy znamenají kvalitu, moderní provedení a je možné je využít v domácnosti i v komerčních prostorách, jako jsou nemocnice, školy nebo lehký průmysl.

V současné době má na trhu 4 produktové značky:

  • Thermofix
  • FatraClik
  • LINO Fatra
  • Imperio

Vinylové podlahy obecně jsou velmi vyhledávanou podlahovou krytinou, jelikož nabízejí celou řadu funkčních vlastností, které jsou užitečné. Vysoce odolné, velmi dobře snášejí vlhkost a vždy mají širokou škálu dekorů a provedení. Navíc jsou vhodné pro alergiky.

Řady Fatra RS-click a Thermofix

Novinkou je teď řada Fatra RS-click, která byla navržena pro rok 2016 – 2018. Kombinuje v sobě moderní inovace v konstrukci podlahovin spolu s moderními trendy interiérového designu. Jedná se o vinylové plovoucí podlahy se zámkovým spojem. Díky tomu je jejich instalace velmi jednoduchá.

Vinylové podlahy dokonale imitují přírodní materiály, jako jsou kámen a dřevo. Zároveň jsou vysoce odolné a mají snadnou údržbu.

Podlahy Thermofix vyrábí společnost již od roku 2003. Pro tuhle řadou je typický její nadstandardní odolnost, nízká hlučnost, snadná údržba a možnost ji umístit spolu s podlahovým vytápěním.Thermofix nalezla své uplatnění především v komerčních prostorech.

Podlaha pro kreativní lidi

Pro lidi, kteří dávají přednost přírodním materiálům a rádi by něco více barevného, je pro ně marmoleum jako stvořené. Marmoleum je přírodní lino, které vzniká smísením lněného oleje, pryskyřice, vápence, dřevité moučky a přírodních pigmentů. Tyto prvky jsou pak listované pod vysokým tlakem k jutovou textilii.

Marmoleum se nepodobá ani dřevu ani žádné jiné podlahové krytině, takže v každé místnosti zařídí unikátní vzhled. Navíc fantazii se meze nekladou. Marmoleum se prodává v široké barevné škále. Je možné ho koupit ve čtvercích, které se dají různě kombinovat nebo v pásech.

Unikátní je, že se marmoleum dá řezat laserem a spojovat ho tak do rozmanitých tvarů vytvořit si originální podlahu.

Moderní laminát

Plovoucí laminátové podlahy vznikly ve Švédsku v roce 1977 a mohou se tak řadit mezi nejnovější typy podlahových krytin. Během svého působení na trhu vychytaly své nedostatky a dnes jsou známkou kvality a mohou konkurovat všem ostatním typům.

Laminátové podlahy se skládají ze tří vrstev, které mají vliv na konečné vlastnosti podlahy. První vrstva je impregnovaná a skvěle tak odolává vlhkosti a drží si svůj tvar. Prostřední vrstva je tvořena nosnou deskou, která je vyrobena z dřevěného materiálu. Nejvýše položenou vrstvou je tak dekorativní. Ta ovšem také sehrává vliv na odolnost podlahy a je vyráběná z pryskyřičné celulózy.

PVC

PVC podlahy jsou stále více oblíbené a není se čemu divit. Již dávno to nejsou ta nevzhledná šedá linolea. Jedná se o ve srovnání s dřevem o levné podlahy, které mají ovšem dlouhou životnost a vysokou odolnost, Jako jedna z mála podlahových krytin jsou vhodné pro alergiky.

Moderní podlahové krytiny
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle