Úrazové vs. životní pojištění: 3 zásadní otázky, na které byste měli znát odpověď

Úrazové vs. životní pojištění: 3 zásadní otázky, na které byste měli znát odpověď

Kategorie: PRAKTICKÉ

Nehoda není náhoda a neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Znáte tato lidová moudra? Pak vám jistě nemusíme připomínat, že úraz, nemoc nebo nehoda přijde vždy v tu nejméně vhodnou dobu a bez varování. Jak na to, abyste nezůstali bez příjmu vy nebo dokonce celá vaše rodina? Odpovědí je pojištění. Jaký je rozdíl mezi tím úrazovým a životním? Odpovědi na tři nejčastější otázky ohledně těchto produktů hledejte na následujících řádcích. 



Jaká rizika pojištění kryje?

V případě úrazového pojištění jsou obvykle pokryta následující rizika:

? smrt úrazem,
? trvalé následky úrazu,
? denní odškodné za dobu nezbytného léčení úrazu,
? odškodné za hospitalizace následkem úrazu.

U životního pojištění je možno nastavit kompletní ochranu životních rizik, mezi něž spadá samozřejmě i pojištění pro případ smrti z jakékoli příčiny, nemoci a úrazu. V takovém případě máte navíc možnost sjednat si životní pojištění s garantovanou rezervotvornou spořící složkou a zaplacené pojistné si následně odečítat z daní.

Zvolit raději úrazové nebo životní pojištění?

pojištění

Úrazové pojištění doporučujeme sjednat v případech, kdy s vámi pojišťovna odmítne sjednat životní pojištění (například z důvodu zhoršeného zdravotního stavu). Úrazové použití je skvělou alternativou třeba u pojištění dětí nebo ve chvíli, kdy chcete ušetřit na jiném pojistném produktu. Většina pojišťoven totiž nabízí v případě sjednání vícero produktů výhodnější cenu. Životní pojištění se naopak vyplatí sjednat v případě, kdy chcete a potřebujete kompletní ochranu životních rizik celé rodiny.

Náš tip: Hledáte-li životní pojištění s garantovanou rezervotvornou spořící složkou a možností odečítat zaplacené pojistné z daní, vsaďte na kapitálové životní pojištění.
Na kolik vás takové pojištění vyjde?

Úrazové pojištění je oproti tomu životnému citelně levnější. Vhodnou pojistku s dostatečným limitem plnění u nás sjednáte zhruba za 200 korun měsíčně. Vždy samozřejmě záleží na rozsahu úrazového pojištění a samotných částkách. Životní pojištění je z pochopitelných důvodů dražší a vychází zhruba na pětinásobek ceny úrazového pojištění. Měsíčně si tak připravte rovnou tisícovku. Samotná výše pojistného se ale mění dle vstupních parametrů, požadovaného rozsahu plnění a sjednané pojistné částky.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle