Bezpečnostní dveře – klidná dovolená

Bezpečnostní dveře – klidná dovolená

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Rádi cestujeme. Máme pojízdný karavan a s ním jsme projeli velkou část Evropy. Dovolenou si s manželem vybíráme až v létě, abychom měli dostatek času na putování po místech, která chceme vidět. Obvykle odjíždíme na celý měsíc tam, kde je možné i bez problémů kempovat.



Letos se chystáme do Makedonie, už jednou jsme ji navštívili s cestovní kanceláří v roce 2009. Nejvíce nás tehdy nadchlo Ochridské jezero. Jeho voda je průzračně čistá a viditelnost byla až 22 metrů do hloubky. Hloubka jezera je 285 m a jeho rozloha je úžasná. Okolní příroda téměř nedotčená, spousty historických památek z doby byzantské říše, kláštery, přírodní jezera, jeskyně. Velmi příjemní lidé a výborná kuchyně. Prostě nádhera.

Bezpečnostní dveře – klidná dovolená

Protože budeme na cestách celý měsíc, vyvstal před námi problém. Letos se nás pokusili zloději vykrást. Jak tedy máme dobře zabezpečit náš dům před vloupáním? Na internetu jsme se dočetli, že nezajištěné dveře jsou pro zloděje otázkou jedné minuty. Musíme tedy dobře zajistit okna a dveře, popřípadě nechat si nainstalovat alarm, který bude napojen na bezpečnostní agenturu. V Makedonii by nám totiž oznámení mobilu o vloupání do domu bylo k ničemu.

Bezpečnostní dveře – klidná dovolená

Rozhodli jsme se tedy pro zabezpečení dveří, mříže do oken a nainstalování alarmu. Případné „nenechavce“ to zpomalí, v lepší variantě zastraší. Mříže a alarm jsme vyřešili, jak ale s dveřmi? Oslovili jsme firmu BEDEX, která vyrábí a instaluje bezpečnostní dveře. Byli jsme příjemně překvapeni. Dveře mají ocelovou výztuhu a dvojitý plášť. Zámek je samozřejmě certifikovaný, s bezpečnostním kováním, zamykací systém vícecestný. Bezpečnostní dveře nám vyrobili přímo na míru a podle našich požadavků. Potěšilo nás, že se i vzhledem a barvou hodí k fasádě a oknům, přesně jak jsme si přáli. Ke kotelně jsme si ještě nechali vyrobit protipožární dveře BEDEX. Pracovníci firmy byli velmi profesionální, výroba a instalace v krátké době provedena k naší spokojenosti.

Teď se pomalu připravujeme na cestu. I při dlouhodobém cestování budeme klidnější a určitě si putování po Makedonii užijeme.

Bezpečnostní dveře – klidná dovolená


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle