Bobová dráha na Proseku - tip na příjemné odpoledne

Bobová dráha na Proseku - tip na příjemné odpoledne

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Bobová dráha na Proseku s celoročním provozem, první a jediná bobovka v Praze, připravila pro své návštěvníky na sezónu 2008 řadu novinek. Po zimním odpočinku je navíc od dubna opět otevřena lanová skluzavka s lanovými překážkami. Tato atrakce, kterou si mohli vyznavači adrenalinu vyzkoušet na bobovce poprvé minulý rok, je znovu v provozu pro všechny zájemce nad 15 let a 150 cm výšky od dubna do října vždy o víkendech a svátcích.

Bobova-draha-008.jpgBobová dráha na Proseku

 

Bobová dráha se snaží maximálně vyjít vstříc potřebám rodičů s malými dětmi a zpříjemnit jim pobyt v areálu zatímco si jejich starší ratolesti užívají jízdu na bobu, dovádí na horolezecké stěně nebo v dětském koutku. Proto byla nově otevřena přebalovací místnost pro maminky s batolaty, která jim nabízí plně vybavené zázemí a komfort.  V areálu Bobové dráhy je návštěvníkům k dispozici také restaurace se zimní zahradou a terasou s celkovou kapacitou 200 míst. V její nabídce najdete jak úplnou klasiku, tak výtečné pizzy a nový sortiment lákavých pochoutek z grilu. Dospělí si mohou letos poprvé objednat k chutnému jídlu i plzeňské pivo Prazdroj a Gambrinus. Každý pátek a sobotu navíc nabízí restaurace možnost užít si příjemný večer na cocktail party, které začínají pravidelně vždy ve 20 hodin. Z terasy je jedinečný výhled na panorama Prahy, okolní les, vinici a samozřejmě i bobovou dráhu, která je pro večerní jízdy nyní nově a lépe osvětlena.

 

Adrenalin

 

Adrenalin nabízí návštěvníkům samotná bobová dráha a lanová skluzavka. Ti kurážnější se mohou svézt v horolezeckém sedáku na 180 metrů dlouhé skluzavce s převýšením 45 metrů. Na konci dráhy je pak čekají ještě lanové překážky sedm metrů nad zemí, kde si mohou dokonale prozkoušet vlastní obratnost. Opět jedině s horolezeckým jištěním. Méně odvážným je určena bobová dráha, kde naberou na speciálním bobu v plechovém korytě až šedesátikilometrovou rychlost, kterou jim vtipně změří radar v její spodní části. Rychlost bobu je samozřejmě regulovatelná brzdou, která je konstruována tak, že pokud se bobistům samotným vzrušením vysmekne, bob začne automaticky brzdit. Dráha je dlouhá téměř 1 km s celkovým převýšením 50 metrů. Atraktivní je i profil trati, který obsahuje 720 stupňové zatáčky, osmičku, „hup“ a další vychytávky. Dráha je naprosto bezpečná a bez doprovodu rodičů na ni mohou jezdit děti od 8 let. Mladší bobisté se mohou svézt spolu s rodiči na jednom bobu.

 

O bobové dráze

 

Bobová dráha s celoročním provozem byla otevřena 15. června 2003. Dráha je dlouhá téměř 1 km, celkové převýšení je 50 metrů a maximální rychlost téměř 60 km za hodinu. Kromě délkových a rychlostních parametrů je zajímavý i profil trati, který obsahuje 720 stupňové zatáčky a nejednu další vychytávku (osmičku, „hup“ a další). Boby jsou vybaveny velice účinnou brzdou, která je schopna bob zastavit i při maximální rychlosti na několika málo metrech. Bobová dráha na Proseku splňuje všechny bezpečnostní normy i opatření požadovaná výrobcem Josef Wiegand, GMBH, který podobné dráhy dodává do stovek areálů po celém světě.

 

Na dráze mohou bez doprovodu rodičů jezdit děti od 8 let, mladší bobisté se mohou svézt spolu s rodiči na jednom bobu. Pro děti do 12 let provozovatel doporučuje bezpečnostní helmu, kterou půjčuje zdarma. Otevřeno je denně od 12 do 20 hodin, o víkendech a svátcích dokonce až do 22 hodin, od 1. května denně 10 – 22 hodin. Aktuální informace o dráze naleznete na www.bobovadraha.cz.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle