Černá Hora – lyžařský areál v Krkonoších

Černá Hora – lyžařský areál v Krkonoších

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Tento lyžařský areál má hned několik superlativů. Jsou zde nejdelší sjezdovky v ČR. 5 km. Je zde 1. a jediná 8 místná kabinková lanovka.

černá-hora-008.jpgJe to zážitek nechat se unášet touto pohodlnou prosklenou kabinkou vysoko nad mraky. V pohodě, bez tlačenic, cestou nahoru můžete i  posvačit, fotit okolní výhledy.

 

Pokud přijdete mimo Silvestr, jsou zde nulové fronty. Přijedete dolů a hned jdete nahoru. Nemá cenu kupovat lístek na celý den. Stačí Vám půldenní lístek. Za hodinu jste schopni absolvovat 2 – 3 jízdy. Tedy klidně za 4 hodiny odjezdíte 60 km. A to již  v nohách zatraceně poznáte.

 

Sjezdovky jsou zasněžovány starými i novými děly. Dle mého názoru, projíždíte li pod starým dělem ( s vrtulí), je to v pohodě. Jenže stará děla  produkovala údajně neekologický tvar sněhové vločky. Stále více se dnes používají nová děla. Pokud jste rozjetí, je to jako by jste vjeli do písku. Jako by někdo zatáhnul za záchrannou brzdu. Náročnější na Vaše lyžařské umění je i svah Protěž. To jsou boule, jako v televizi, avšak nepravidelné. Sjezdovku 2 za den sjet, dokážou i 4 leté děti, pod odborným dohledem. černá-hora-008a.jpg

 

Naopak sjezdovka Anděl je mnohem jednodušší.  Z obou sjezdovek lze různě křižovat i na další při jízdě dolů. Na kopci je taky mnoho běžkařských tras. Nadmořská výška je přes 1200 m, tedy sníh ze bude klidně do Velikonoc. Parkování na parkovišti 2 a 3 je zdarma.

 

Pokud nevíte, kam na hory, neváhejte. Půldenní dětský lístek je jen 250,- Kč, dospělý tuším 390,- Kč. Můžete se lyžovat k smrti. Navíc se hodně naučíte. To není ta uhlazená Alpská sjezdovka, kdy se vrátíte do ČR a zjistíte, že jste se nic nenaučili.

 

Autor: Ing. Sýkora Pavel

www.kodek.cz


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle