Idioti na plavbě kolem světa

Idioti na plavbě kolem světa

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Postavit si s kamarády loď, ještě k tomu repliku dřevěné, historické a obeplout svět. Zní to jako pohádka. Ale je to realita. Nemožné se stává skutečným. Skutečně ještě dnes existují "takoví tvrďáci", kteří to dokážou. Bez sponzorů bez

Obrázek IdiotNěkolik let tvrdé práce a odříkání. Kniha je psaná velmi poutavým způsobem. Živé čtení. Rádi vypnete televizi a čtete každý večer knihu. I mí kamarádi, inženýři a projektanti říkají : "právě jsem s Victorkou ( lodí) doplul na Kubu. Jsem tam a tam v knize, je to úžasné."  Je to kniha, která vás dokáže pozvednout k něčemu vyššímu. Co je nad námi. Uniknete z denodenního  stereotypu, práce, dřiny, šedi,  nervy zničujícího jednání na úřadech. Kniha Vás přenese do jiného světa a umožní Vám prožít dobrodružství s její posádkou. Já sám, z ní večer předčítám manželce a dětem.

 

Doporučuji, jako vhodný dar i pro obchodní partnery. Kniha má perfektní grafické provedení, spoustu barevných fotek. Design připomínající historické knihtisky.

 

 

Ing. Pavel Sýkora

 

Více na: www.idiotinaplavbekolemsveta.kvalitne.cz/

Ukázka z knihy:

 

Na své jachtě Pennywhistle už deset let brázdili vody Atlantiku a teď kotvili u ostrova Eluethera. Po počátečním zklamání, že v láhvi nebyl plánek vedoucí k pokladu nějakého zasloužilého piráta, ocenili tu odyseu, kterou láhev měla za sebou. Rok drifovala s proudem a větrem a uplula téměř 2 000 námořních mil, necelých 3 700 kilometrů! Netroufám si spočítat, jaká byla pravděpodobnost, že se láhev neroztříští o útesy nebo nebude do konce věků kroužit Atlantikem.

Pasát si vybral pár dní dovolené. Vodní hladina se uklidnila a připomínala hladinu Brněnské přehrady. Stáhli jsme plachty a nechali se unášet proudem. Nastal veget. Vylezl jsem na hlavní stěžeň a zkoušel skoky do vody. Poprvé jen z wantů, pak ze salingu, nakonec z horní reje. Patnáct metrů volného pádu, pak rána, protože jsem zapomněl upažit. Ruda to nerad viděl. Stačí malé zaváhání, a z výletu se stane noční můra. Potápěli jsme se kolem Viktorky a pozorovali život malých rybek hledajících ve stínu lodě úkryt. Už od Kanárů nás doprovázel lodivod, pruhovaná rybka. Objevilo se hejno dorád a vyvolalo horečnou činnost na palubě.

Poláci nahazují udice, Hasič nabíjí kuši, Ruda běhá z jedné strany na druhou a zlatavé ryby harpunuje. Nikdo neuspěl. K návnadám dorády znuděně dopluly a podívaly se na ně. Jediný šíp kuše, který jsme měli, zapomněl Marcel přivázat a vystřelil ho do hlubin oceánu. Při harpunování Ruda uklouzl a nabil si holeň.

 

Obrázek Idiot 2

 

 


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle