Navštivte Vinné sklepy Skalák na Kyjovsku

Navštivte Vinné sklepy Skalák na Kyjovsku

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Vinařství Skalák v obci Skalka u Ježova se zaměřuje především na výrobu vín starších ročníků, která dlouho zrají ve velkých nádobách, čímž si uchovají svou vitalitu a plnost. Dokonce zde ochutnáte i vyhlášenou odrůdu Müller Thurgau z roku 2006!



V prostorech Vinných sklepů Skalák můžete uspořádat firemní akce, oslavy, rauty a svatby pro menší i větší skupiny. Zajistit lze i degustace s odborníkem, cimbálovou nebo jinou muziku, ubytování a samozřejmě také koupit jakostní a přívlastková vína – osobně nebo prostřednictvím e-shopu.

Ubytování Vinné sklepy Skalák

Přímo nad sklepem je nově vybudováno ubytování pro 50 osob v apartmánu a dvoulůžkových pokojích hotelového typu s vlastním sociálním zařízením. Využít můžete i rozmanité slevy, zejména v první polovině týdne, a to jak z ubytování, tak z pronájmu jednacích prostor.

Tipy na výlety v okolí

Krajina poblíž Vinných sklepů Skalák je ideální místo pro cykloturistiku. Zdejšími kopečky, lesy, vinicemi a loukami vede Kyjovská vinařská stezka, zahrnující i obec Skalka a její sklepní areál Drahy. Přivede vás k mnoha atraktivním cílům – například památkově chráněné zvonici v Čeložnicích, Bukovanskému mlýnu či do Kyjova, centra Slovácka.

Při pobytu ve zdejším regionu určitě neopomeňte navštívit také zámek Milotice, hrad Buchlov nebo skanzen Strážnice. Zeptejte se personálu, co ještě podniknout! Bavil by vás třeba paintball, lukostřelba a historický šerm na střelnici Hovorany? Všichni mají zájem na tom, aby se vaše dovolená, víkend nebo třeba firemní akce ve Vinných sklepech Skalák stala opravdu nezapomenutelnou.

Ještě nekončíme – nechte se nalákat na to hlavní, výborná vína!

Za všechna bílá, červená a růžová vína ze široké nabídky uvádíme již zmíněný Müller Thurgau z roku 2006, vhodný k pokrmům z drůbežího masa. Vznikl klasickou metodou fermentace a zrál 6 let ve velké nerezové nádobě, aby zjemnil svou slováckou ostrou kyselinu. Představuje víno světle slámově žluté barvy se zelenkavým nádechem. Má velmi jemný a zralý buket, připomínající kompotované broskve. Jeho chuť je plná, jemná se svěží kyselinkou a minerálním závěrem…
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle