Putování s Templáři

Putování s Templáři

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice v letošním roce opět pořádá sérii akcí „Putování s Templáři“. V letních měsících roku 2009 se mohou návštěvníci českých a slovenských hradů a zámků na svých cestách setkat s družinou dobově oděných templářských rytířů vedenou velmistrem Komturem Ekkem.

Komtur Ekko z rytířského řádu Templářů se již čtvrtým rokem vydává se svojí družinou na víkendovou pouť po českých a slovenských hradech a zámcích. V rámci hradních slavností, jarmarků a dalších dobových akcí na vybraných památkách představí templářská družina vína z produkce Templářských sklepů Čejkovice. V dobově stylizovaném stánku mají návštěvníci možnost zdarma ochutnat některé z kvalitních templářských vín. Nabízena jsou nejen červená a bílá vína, ale i víno růžové, které je v letních dnech ideálním osvěžením a zařadilo se mezi nejprodávanější. Pokud návštěvníkům víno zachutná, mohou si jej na místě i zakoupit. Tím nejen že získají kvalitní a dobré víno, ale přispívají i na renovaci kulturních památek.

 

templari-009.jpg

 

„Cílem akce Putování s Templáři totiž není jen ochutnávka templářských vín, ale také pomoc s obnovou důležitých památek české a slovenské historie“, uvedl obchodní a marketingový ředitel Templářských sklepů Čejkovice Mgr. Lukáš Lukáš. Každý návštěvník, který si zakoupí láhev templářského vína, tím nepřímo přispívá na obnovu dané památky. Deset procent výdělku, tedy jakási obdoba středověkého desátku, putuje po ukončení akce přímo do rukou správy hradu nebo zámku.

 

V letošním roce navštívil Komtur Ekko s doprovodem již více než desítku památek nejen v Česku ale i na Slovensku. Družina templářských rytířů stále pokračuje ve svém putování po našich památkách. Druhou zářijovou neděli 13. 9. 2009 navštíví templáři Sokolov, kde se konají historické slavnosti k 730. výročí založení města. Svůj stánek tentokrát postaví v blízkosti zámku, na jehož nádvoří bude pro návštěvníky připraven bohatý kulturní program.

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle