Tajemný nález pergamenu v templářských sklepech

Tajemný nález pergamenu v templářských sklepech

Kategorie: CESTOVÁNÍ

V rámci probíhající rekonstrukce v Templářských sklepech Čejkovice byl nalezen dobový pergamen. Podle prvních zpráv by mohlo jít o šifrovanou zprávu, která odkazuje na konkrétní místo, kde je ukrytý bájný templářský poklad.

V Čejkovicích, které jsou známé nejen vynikajícím vínem, ale i bohatou historií a zejména propojením se záhadami opředeným řádem templářských rytířů, stále dochází k významným historickým nálezům…

 

Díky stavebním pracím na jaře tohoto roku se mj. našly zbytky tří zaniklých sklepů, odpadní a obilní jámy i středověký hrob s kostrou. Archeologové předpokládají, že se jedná o hrob z doby raného středověku, tedy ještě z období před rokem 1200.

 

Nálezy dokládají, že Čejkovice byly už před osmi stoletími významným středověkým sídlištěm. Už tehdy tam sídlil mocný křesťanský rytířský řád templářů.

 templarske-sklepy-009.jpg

Samotné templářské sklepy ještě zdaleka neodhalily všechna svá tajemství. Dnes je přístupných asi 650m podzemních chodeb, jedna z nich vede až do Čejkovického zámku. Labyrint sklepení je již nyní rozsáhlý, předpokládá se však, že část chodeb byla zavalena a celý komplex původních templářských chodeb nebyl dosud odkryt. Podle pověsti dokonce vedlo z tvrze 24km dlouhé sklepení až do slovenského městečka Skalica, kudy procházela Jantarová stezka.

 

V souvislosti s nedávnou rekonstrukcí prostor Templářských sklepů Čejkovice, kdy se v suterénu prováděla modernizace technologií a docházelo k zavádění nových chladících systémů a odkalovacích nádob, se mj. zasahovalo do spodních částí chodeb. Při těchto úpravách byl nalezen tajemný šifrovaný pergamen, který by mohl vést až k bájnému templářskému pokladu.

 

„Je možné, že jde o podvrh“, komentuje informaci s tajuplným úsměvem na rtech Mgr. Lukáš Lukáš, obchodní a marketingový ředitel Templářských sklepů Čejkovice. „Stejně tak však věřím, že legenda templářských rytířů, se kterou se dnes a denně v našich sklepech setkávám, může v blízké budoucnosti ožít u mnoha příznivců templářských rytířů a lidí s duší lovců pokladů a templářský poklad bude skutečně nalezen“ dodává jedním dechem.

 

templarske-sklepy-009a.jpg


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle