Turecko, letošní dovolenková jednička

Turecko, letošní dovolenková jednička

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Víte, kam letos pojede na dovolenou víc lidí než kdy jindy? Do Turecka. Turecko bude cílit na návštěvníky, kteří z obavy kvůli politické situaci nezamíří do Egypta.



Turecko však také přiláká turisty, kteří se bojí jet do Řecka kvůli tamním stávkám a vyhrocenému ekonomickému napětí. Tyto nestálé destinace jenom nahrávají tureckému turistickému ruchu a dělají ze státu tahouna a klíčového hráče v oblasti letních dovolených.

Dle odhadů cestovních agentur zamíří do Turecka každou sezónu 10 milionů lidí z celého světa. Není se čemu divit. Turecká riviéra je mixem luxusního, avšak dostupného servisu, milých lidí a hlavně čarokrásných pláží i teplého moře. Navíc se zde protíná západní a východní kultura, dýchne tu na vás netradiční a tajemná vůně Orientu. Po návratu z Turecka zkrátka budete mít o čem vyprávět.

Centrem regionu jsou letoviska Antalya a Alanya. Právě tyto letoviska jsou jakousi vlajkovou lodí turecké pohostinnosti a servisu. K nalezení tu jsou luxusní hotelové resorty, ale i malé kempy, kde budete mít naprosté soukromí. Vedle toho se zde rozkládá množství památek, starých komplexů i zřícenin. Dědictví antiky tu je cítit z každého koutu, tak se nebojte přičichnout.

Antalya

Dovolená last minute v Antalyi či Alanyi ale není jen o památkách a příjemném ubytování. Užijete si zde moře, sluníčko a úžasnou gastronomii. U hotelů naleznete vyhřívané bazény, bary i mola. A až vás přestane bavit pasivní dovolená, můžete si zasportovat. V Antalyi najdete tenisové kurty, hřiště i další sportoviště. Zvlášť si zde užijí golfisté, jejichž „mekkou“ je oblast Belek. Hole proto s sebou!

Co se týče Alanye, připravte se na zábavu a čisťounké pláže. Letovisko proslavili piráti. Teď tu po nich ale není ani památky, nahradil je bezchybný servis. Zatímco dospělí si užijí bary, kluby a diskotéky, děti zabaví delfinária, aquaparky a zábavní parky. Všichni si pak smlsnou na čerstvé zelenině a ovoci z místních trhů. Proslulé jsou i lokální speciality. Plněné vinné listy, gyros či salát z fazolí, česneku a vejce. Uvidíte, že poběžíte po přídavek.

Antalya
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle