Bič na studenty Vojenské Katedry VUT.

Bič na studenty Vojenské Katedry VUT.

Kategorie: Válka je vůl

Jak se někdy na katedře známkovalo.

Bylo to jednoduché. Tak jako ve Wehrmachtu, za všechno TOD ( smrt), na vojenské katedře bylo za všechno: vyhazov z katedry, půjdete na 2 roky na vojnu. A to si každý rozmyslel. Zda jít na 2 roky, nebo absolvovat katedru a pak jako špagy být jen rok na vojně. Rok života, zněl ortel. A dost studentů z vojenské katedry i vyhodili.

 

Jedna neomluvená absence = 2 roky vojny. Absence musela být omluvena nikoliv omluvenkou, ale neschopenkou lékaře ! Neudělání zkoušek = 2 roky vojny. Atd.

 

Dalším  zajímavým bičem  bylo známkování. Přímo v nařízeních VKVŠ ( vojenské katedry vysokých škol) bylo uvedeno, že vyučující ( velitel čety) je oprávněn upravit známku, dle svého názoru ,- dle uvědomělosti studenta, politické angažovanosti, vojáckému vystupování,…

 

To jsme se nasmáli při známkování. Známý chtěl za 1, dostal za 3. ( jedničky měl, byl ovšem málo sympatický kapitánu Okounovi. Míval blbé poznámky. Když vypadl od přezkušování, říkal:  „Okoun    v kabinetu ruletu. Na ní známky 1,2,3 a 4. Přijdeš tam, zatočí ruletou, ruleta ti přiřkne známku. Pokud protestuješ, dá ti doplňující úkol. Vytáhne pistol vzor asi 76, začne po tobě střílet.  Celý zásobník. Řka, ukaž studente, jak umíš uhýbat před kulkami“. Možná přeháněl. Kapitána Okouna si pamatuji jako férového borce. Tak nás měli v rukou.

 

 

Další zážitky z výcviku na vojenské katedře nadejte zde:

http://www.inmagazin.cz/kategorie/valka-je-vul.aspx


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle