Dentální hygienou proti padání zubů

Dentální hygienou proti padání zubů

Kategorie: ZDRAVÍ

Dentální hygiena je společně s pravidelnými kontrolami u zubaře a správnou domácí zubní péčí nejlepším způsobem, jak pečovat o zdraví svých zubů. 



Nedovedete si představit, v čem dentální hygiena spočívá? Kromě toho, že hygienistka odstraní ze zubů škodlivý zubní kámen, poradí vám i jak správně pečovat o zuby a mezizubní prostory.

„Vstupní prohlídka trvá 90 minut a vychází z individuality každého z pacientů,“ říká Mgr. Markéta Pavlovičová, hygienistka z dentální hygieny v Praze na klinice plastické chirurgie a estetické stomatologie Brandeis Clinic.

Na dentální hygieně:

  • Dozvíte se, jak si správně čistit zuby
  • Naučíte se zacházet s různými pomůckami péče o zuby
  • Hygienistka vám pomůže vybrat ideální velikost mezizubního kartáčku a typ zubní nitě
  • Zbaví vaše zuby zubního kamene za pomoci ultrazvuku
  • Díky odstranění povrchových nečistot zoubky krásně zesvětlí
  • Fluoridací posílí zubní sklovinu, která tak bude méně náchylná k poškození bakteriemi a kyselinami

Podívejte se na video o dentální hygieně:


Proč byste se měli bát zánětu dásní?

Zánět dásní neboli gingivitida možná nezní jako nejhorší onemocnění, ale v puse dokáže nadělat pěknou paseku! Vzniká kvůli špatnému nebo nedostatečnému čištění zubů a mezizubních prostorů.

Mezi první symptomy patří zvýšená krvácivost dásní při čištění, jak však zánět postupuje a neléčí se, rozvíjí se již druhý stupeň tohoto onemocnění, tzv. paradontóza. Při níž již dochází k ústupu dásně a kosti obklopující zub. Zub je pak v čelisti špatně ukotven, může se viklat nebo rotovat kolem své osy. V nejzazších případech pak může i vypadnout.

A teď ta špatná zpráva – zánětem dásní trpí 99% pacientů, kteří k Mgr. Markétě Pavlovičové přicházejí na vstupní prohlídku dentální hygieny. Nepatříte k nim náhodou také?

Výsledek dentální hygieny na Brandeis Clinic

Dentální hygienou proti padání zubů

Jaké metody se při profesionálním čištění zubů využívají?

  • Odstranění zubního kamene ultrazvukem
  • Fluoridace
  • Čištění Air-flow

Ultrazvukové odstranění zubního kamene je nutnost – zubní kámen totiž může způsobovat onemocnění dásní a jejich citlivost. Zubního plaku vás zbaví metoda Air-flow, která pro plošné čištění zubů využívá silný proud vzduchu, vody a mikročástic. Pro mnoho pacientů je Air-flow vyloženě příjemná záležitost.

Při fluoridaci zkvalitní a zpevní dentální hygienistka zubní sklovinu tak, že zubům dodá fluoridy. Díky tomu bude váš chrup chráněný před zubním kazem i dalším poškozením.

Ztráta vápníku bývá navíc častou příčinou zvýšené citlivosti zubních krčků. Fluoridace vás tak ochrání také před onou dobře známou bolestí při konzumaci příliš studených či horkých nápojů.

Máte zájem o návštěvu dentální hygienistky? Pak si ji domluvte na pražské klinice plastické chirurgie a estetické stomatologie Brandeis Clinic, Králodvorská 13, Praha 1 (vchod na kliniku hned za OD Kotva), tel.: +420 226 291 640, email: info@brandeisclinic.cz.
 


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle