Harry Potter se vrací v duchařském hororu Žena v černém

Harry Potter se vrací v duchařském hororu Žena v černém

Kategorie: FILM

Daniela Radcliffa sice většina lidí stále vnímá jako Harryho Pottera, ovšem sympatický mladý Brit už dávno dokázal, že role obrýleného kouzelníka pro něj rozhodně není poslední štace jeho hvězdné kariéry.



Že se umí přes potterovské období překlenout a dokonale se vtělit i do jiných náročnějších rolí, potvrdil nejen v úspěšných divadelních hrách, ale nově také v gotickém hororu Žena v černém (The Woman in Black), který vstupuje do českých kin 23. února. Sice je filmu mile přezdíváno „Scary Potter“, ale už jen samotný trailer dokazuje, že se jedná o zcela jiný duchařský kalibr.

Daniel Radcliff

Arthur Kipps (Radcliffe) je ovdovělý právník, který je nucen opustit malého syna a odcestovat do vzdálené vesnice, aby vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem sídla Eel Marsh. Během osamělé práce uvnitř starého domu začíná odhalovat tragická a mučivá tajemství vesnice. Majitel usedlosti byl pronásledován duchem ženy, která stále hledá někoho nebo něco, co kdysi ztratila, a nikdo včetně vesnických dětí není v bezpečí před její pomstou. Události gradují ve chvíli, kdy nemilosrdná vražedkyně začne ohrožovat i Arthurova syna. Kipps je nucen najít způsob, jak smrtící kruh přerušit…

Ve filmu vedle vynikajícího Daniela Radcliffa v hlavní roli hrají Ciarán Hinds (pan Daily), Janet McTeer (paní Dailyová), Liz White (Jennet Humfrye) a další. Film natočil britský režisér James Watkins (Jezero smrti) podle scénáře Jane Goldmanové (X-Men: První třída, Kick-Ass), která zpracovala v Británii velmi oblíbený román Žena v černém Susan Hillové. Žena v černém měla světovou premiéru koncem ledna v Londýně. Českým distributorem je společnost EEAP Film Distribution CZ-SK.

Daniel Radcliff
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle