Vladimír Pucholt dotáčí v Praze dokument

Vladimír Pucholt dotáčí v Praze dokument

Kategorie: FILM

Herec Vladimír Pucholt dotáčí v Praze dokument a připravuje se na natáčení celovečerní komedie.



Vladimír Pucholt, hvězda českého filmu a divadla 60. let, kterého diváci znají například z filmů jako Starci na chmelu, Lásky jedné plavovlásky a Černý Petr, na několik dnů navštívil Prahu. Z Kanady, kde řadu let žije a pracuje jako dětský lékař, přicestoval, aby dotočil dokument Hodinový hoteliér a zároveň se tak sešel s přáteli a kolegy.

Divadelní hru Hodinový hoteliér napsal Pavel Landovský

Divadelní hru Hodinový hoteliér napsal Pavel Landovský na konci 60. let a inscenace v režii Evalda Schorma s Oldřichem Novým a Miroslavem Homolou v hlavních rolích se v Činoherním klubu zařadila mezi ty, kterým se říká legendární.

Jan Kačer a Vladimír Pucholt

A právě tuto hru se po více než čtyřiceti letech rozhodne znovu nastudovat režisér Jan Kačer. Netouží ovšem po vyprodaných sálech a ohlasu odborné kritiky, chce jejím prostřednictvím vrátit do života Pavla Landovského, legendu českého divadla. Parťákem mu má být v inscenaci plánované jen na jedno uvedení právě Vladimír Pucholt. Nynější kanadský lékař si bere dovolenou, letí do Evropy a po 45 letech se vrací ke své původní profesi. Stranou veškerého dění, bez pozornosti médií, jen pro společného kamaráda skvělého herce a dramatika Pavla Landovského, muže, který byl nucen řadu let strávit v emigraci.

Josef Abrhám, Vladimír Pucholt

Precizně připravený Pucholt zastihuje Landovského v kondici, která neumožňuje původně očekávanou divadelní premiéru. Začínají tedy zkoušet u Landovského doma, postupně osekávají text na vybrané úryvky, které ale jakoby přesně korespondovaly s jejich skutečnou motivací – ještě spolu něco udělat, dokud to jde. Ještě si spolu zahrát, ne pro publikum, pro sebe, pro radost.

Pábitelské dialogy, kterými tehdy pronikal Landovský hluboko do duší hrdinů tehdejšího reálného socialismu se mísí s autentickými dialogy a místo divadelního představení tak začne vznikat dokument, ve kterém se postupně odkrývá intimní vhled do nitra vyzrálých hereckých osobností.

V dokumentu Hodinový hoteliér se před kamerou sešlo hned několik zakladatelů a herců původního Činoherního klubu druhé poloviny šedesátých let: Jan Kačer, Pavel Landovský, Vladimír Pucholt, Josef Abrhám, Nina Divíšková, Jiří Krejčík a Libuše Šafránková a z mladé generace Kristýna Hrušínská.

Dokument vzniká ve spolupráci s Českou televizí a měl by mít premiéru během Letní filmové školy v Uherském Hradišti.

Toto mimořádné setkání hereckých osobností inspirovalo režiséra Josefa Abrháma ml. a Mikiho Kirschnera k napsání scénáře V KLIDU A NAPLNO. V nové české komedii V klidu a naplno si zahrají Josef Abrhám, Vladimír Pucholt, Libuše Šafránková, Veronika Žilková, Jiří Bartoška, Jan Kačer, Luděk Sobota, Jiří Vyorálek a řada dalších známých herců. Film se tak stává příslibem hereckého koncertu s odkazem na klasické české komedie.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle