Festival Hrady CZ

Festival Hrady CZ

Kategorie: HUDBA

Festival Hrady CZ je nejlepší akcí loňského roku. Vyhrál 1. místo v anketě Žebřík 2014. Letos představí některé z oceněných a nominovaných kapel a interpretů.



První místo v anketě Žebřík 2014 v kategorii Akce roku vyhrál hudebně-kulturní festival Hrady CZ. Jedenáctý ročník festivalu odstartuje letos 10. července na hradě Točníku a během léta bude putovat vždy v pátek a sobotu po dalších českých a moravských památkách, konkrétně Rožmberku nad Vltavou, Kunětické hoře, Švihově, Veveří, Bouzově, Hradci nad Moravicí a Bezdězu, kde svou pouť uzavře 29. srpna. Na festivalu Hrady CZ, který každoročně představuje to nejlepší z české i slovenské hudební scény, letos vystoupí kromě jiných i kapely a interpreti, kteří byli oceněni v hudební anketě Žebřík či posbírali nejvíce nominací, jako například zpěvák Tomáš Klus, kapela Chinaski nebo Mandrage.

Festival Hrady CZ

Festival Hrady CZ se letos představí v inovované a kvalitnější podobě s rozšířeným programem, kvalitnější technikou a s rozšířenými službami pro návštěvníky. Organizátoři především mění koncepci pátečního programu. Dosavadní zahajovací karnevalový večírek se třemi kapelami na malé scéně je minulostí. Místo toho proběhne páteční program na dvou velkých pódiích s kvalitním zvukem a světly a plejádou známých interpretů. Sobota pak zůstane v nezměněné podobě celodenního festivalu. „Vzhledem k tomu, že se díky této změně festival Hrady CZ posune do roviny dvoudenní akce, očekáváme, že daleko větší počet fanoušků bude na festivalu nocovat. Proto jsme připravili a výrazně rozšířili sociální zázemí a služby mimo festivalový areál,“ říká jeden z pořadatelů Michal Šesták. Organizátoři festivalu Hrady CZ myslí na pohodlí návštěvníků každoročně – již loni například vedle stanových městeček zcela poprvé zavedli speciální VIP Hradní kempy nabízející za příplatek ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a možností občerstvení. VIP Hradní kempy budou v provozu také letos. „Tento rok jako novinku festivalovému publiku nabídneme větší a komfortnější místa konání festivalu na Kunětické hoře a Bouzově, zcela nově také prodejnu potravin v prostorách kempu a stanového městečka a speciální program pro rodiny s dětmi,“ upřesňuje organizátor Viktor Souček. Festival, na němž dále vystoupí například Čechomor, No Name, Monkey Business, Wohnout, Anna K, Inekafe, Visací zámek, Mig 21, Tata Bojs a další interpreti a kapely, letos také oproti minulým ročníkům částečně změnil pořadí hradních víkendů, aby si své oblíbené kapely mohli vychutnat návštěvníci ve všech regionech.

Tomáš Kluss - Festival Hrady CZ

Termíny

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (10. – 11. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (17. – 18. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.) Permanentky na festival Hrady CZ lze do 31. března zakoupit za sníženou cenu 500 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 650 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Více informací na www.hradycz.cz

Kdo letos na festivalu Hrady CZ zahraje

Chinaski, Tomáš Klus, No Name, Anna K, Inékafe, Wohnout, Xindl X, Mig 21, Čechomor, Mandrage, Tata Bojs, Pipes and Pints, Sto zvířat, Monkey Business, Visací zámek, Portless, Desmod, Rybičky 48 a další…

Chinaski - Festival Hrady CZ


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle