Diana Gabaldon představuje hrdinu oblíbené série "Cizinka" Jamieho v povídce "Panicové"

Diana Gabaldon představuje hrdinu oblíbené série "Cizinka" Jamieho v povídce "Panicové"

Kategorie: KNIHY

Zjistěte, co se stalo před tím, než Jamie potkal Claire. V tomto příběhu, jenž předchází sérii Cizinka, se mladý Jamie Fraser dozví, co doopravdy znamená stát se mužem.



Název: Panicové

Originál: Virgins: The outlander novella

Autor: Diana Gabaldon

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

Oficiální anotace knihy

Zjistěte, co se stalo před tím, než Jamie potkal Claire. V tomto příběhu, jenž předchází sérii Cizinka , se mladý Jamie Fraser dozví, co doopravdy znamená stát se mužem. Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky do Francie a na venkově se setkává se svým starým přítelem Ianem Murraym. Oba se zotavují a mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.
Ale Jamieho touha ho přivádí do nebezpečí, to když osud oba mladé muže zavane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je stará Tóra a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou sice upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují...

Panicové Diana Gabaldon

Tato prequelová povídka k úspěšné sérii románů "Cizinka" je určen fanouškům série i těm, kteří se s Američankou Dianou Gabaldon setkávají poprvé. Já sama jsem sérii nečetla, proto jsem ke knize přistupovala bez očekávání a bez předsudků. Samotná povídka o Jamiem Fraserovi z knihy zaujímá celkem 86 stran z celkových 167. Zbytek knihy tvoří první tři kapitoly "Cizinky" a autorčino intermezzo, ve kterém autorka vysvětluje záměr předehry "Panicové" – hlubší seznámení fanoušků série s oblíbenou postavou a vtáhnutí do děje všech ostatních, kteří sérii teprve objeví. Celý příběh provází přátelství dvou velmi mladých mužů Iana a Jamieho, pevné charaktery a zásady obou mužů a snaha o zachování si mužské cti při zkoušce osudem.

Příběh Skota Jamieho Frasera začíná o dvě století před začátkem "Cizinky". Už to je samo o sobě lákavé! A jako nepolíbená touto sérii se těším, jak to vše bude pokračovat a sérii se chystám přečíst. Za mě "Panicové" svůj úkol splnili. Posuďte sami.

Jelikož je samotný příběh velmi krátký, nebudu vám prozrazovat detaily, abyste se měli na co těšit a abych nevyzradila kouzlo příběhu.

Z hlediska praktičtějších věcí bych se ráda zastavila nad rozvržením knihy, se kterým jsem se v této podobě setkala poprvé (povídka, intermezzo, náhled do série) a považuji to za originální způsob řešení pro oba tábory – fanoušky i potenciální čtenáře série. Oceňuji vloženou záložku, na kterou si osobně potrpím a vkusnou obálku knihy, ze které na první pohled poznáte, že držíte historický příběh.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle