Na švédském papíře vycházejí Švédské pohádky, jaké nemají ani ve Švédsku

Na švédském papíře vycházejí Švédské pohádky, jaké nemají ani ve Švédsku

Kategorie: KNIHY

Nakladatelství Verzone vydává soubor 34 švédských pohádek (plus 1 v omalovánce) vybraných z mnoha sbírek lidových vyprávění.



Křest knihy se uskuteční v neděli 9. 11. od 15 hodin v kavárně kina Bio Oko, Františka Křížka 15, Praha 7. Knihu pokřtí Amelie Heinsjö, rada Velvyslanectví Švédska, a Saša Rašilov. Od 15 do 17 hodin se koná výtvarná dílna pro děti s ilustrátorkou Lenkou Jasanskou.

Víte, proč medvěd nemá ocas, jak děvče přelstilo obra, co všechno provedli hlupáci z Tälje a proč se psi očichávají? Švédsko, to není jen Astrid Lindgrenová a severské krimi, ale také lidové pohádky, které jsou stejně zábavné, dojemné a napínavé jako ty naše. Z pokladnice lidových příběhů, které kdysi zapsali sběratelé na švédském venkově, jsme vybrali ty nejkrásnější a nejvtipnější. Většinu z nich stihnete vy nebo vaše děti přečíst do dvaceti minut, takže se nabízejí jako ideální čtení před spaním. Za knížkou stojí tvůrčí tým, který má na svém kontě úspěšné Himálajské pohádky (Zlatá stuha 2013 za nakladatelský počin) a knihu strašidelných pohádek Propánakrále! Pohádky vybral a ze švédštiny přeložil Miroslav Pošta, autorkou ilustrací je Lenka Jasanská. Pro tvořivé děti jsme do knihy vložili pohádku O Holečkovi, kterou si mohou vybarvit podle vlastní fantazie.

Švédské pohádky

Ze švédských pramenů vybral, přeložil a doslov napsal Miroslav Pošta
Ilustrace Lenka Jasanská
Vytištěno na papír Munken Pure Rough
Počet stran 112,
Vydalo nakladatelství Verzone, s. r. o., roku 2014
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle