7 důvodů, proč se vyplatí tepelné čerpadlo.

7 důvodů, proč se vyplatí tepelné čerpadlo. - InMagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

O tepelných čerpadlech se v poslední dobou diskutuje mnohem častěji. Jedná se o moderní vytápěcí systém, který šetří nejen přírodu, ale hlavně peněženky svých majitelů. Pojďme si shrnout 7 základních výhod, které tepelná čerpadla nabízí.



S tepelným čerpadlem ušetříte až 70 % za energie.

Tepelná čerpadla na rozdíl od jiných vytápěcích systémů jsou velice úsporná a mohou vám značně ušetřit rodinný rozpočet. Ke svému provozu potřebují pouze třetinu elektrické energie a zbytek využívají z přírodních zdrojů, které jsou nám všem k dispozici zcela zdarma. Proto můžete například oproti elektrokotli ušetřit až 70 %.

Teplo bez jakékoli námahy a nepořádku.

Někteří mohou namítat, že v případě vytápění kamny na tuhá paliva není úspora tepelného čerpadla tolik vysoká, jako v porovnání se elektrokotlem. To je sice pravda. Nesmíme ovšem zapomínat, že tepelná čerpadla jsou bezúdržbová zařízení, která nevyžadují vaší pozornost. Už žádná námaha s uskladněním dřeva nebo uhlí a hlavně žádný nepořádek. Nikdo z nás nemládne, tak proč si nezařídit zasloužený komfort na důchod. Zatopit si můžete přímo z vašeho telefonu nebo počítače a to například před příjezdem domů z dovolené.

Tepelné čerpadlo zvládne více než jen vytopit váš interiér.

Tepelné čerpadlo kromě vytápění interiéru se zvládne postarat také o ohřev užitkové vody. V letních měsících můžete zařízení využít místo klimatizace nebo na ohřívání vody v bazénu. To vše s minimální náklady na provoz.

tepelné čerpadlo

Rychlá a stála finanční návratnost.

Při správně zvoleném typu zařízení je finanční návratnost poměrně vysoká. Například u tepelného čerpadla vzduch voda můžete očekávat vrácení investice do 10 let. Při získání státní dotace nebo při zvýšení cen za energie můžete očekávat návratnost investice ještě rychlejší.

Dlouhá životnost zařízení.

Životnost tepelných čerpadel se pohybuje okolo 20 let. Pravidelný servis zařízení může životnost výrazně prodloužit. Při finanční návratnosti 8-10 let můžete očekávat minimálně dalších 10 let provozu s nejnižšími možnými náklady.

Tepelné čerpadlo lze propojit s fotovoltaickou elektrárnou.

Propojením tepelného čerpadla a fotovoltaiky získáte nejmodernější kombinaci zařízení pro váš dům, díky které výrazně zvýšíte svou energetickou soběstačnost. Ušetřit můžete až 80 % ročních nákladů a výrazně ulevit životnímu prostředí.

Státní dotace může snížit počáteční výdaje až o polovinu.

Myslíte si, že investice do tepelného čerpadla je příliš nákladná? Nemusí být. Pomoci vám může státní dotace, díky které můžete získat až 127 000 Kč na tepelné čerpadlo.

Stále přemýšlíte, zda se vám pořízení tepelného čerpadla vyplatí? Tak zkuste kontaktovat odborníky z Tenauru, kteří s vám rádi se vším pomohou a poradí. Kromě dodání a instalace zajišťuje firma Tenaur i žádosti o dotaci, kompletní záruční servis a prodlouženou záruku 5 let.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle