Jak pomůže polohovatelný stůl vašemu zdraví?

Jak pomůže polohovatelný stůl vašemu zdraví? - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Počítač používáme, a dokonce máme doma skoro každý. S tím se pojí různé radosti, ale také i starosti a problémy. Tím největším je právě dopad denního sezení u počítače na naše zdraví. Věděli jste ale, že výběrem vhodného stolu si můžete výrazně od těchto útrap se zdravím pomoci? A na to, proč byste si měli vybrat polohovatelný stůl i vy, se podíváme v dnešním článku.



Co je to polohovatelný stůl?

Pokud jste se nesetkali s pojmem polohovatelný stůl, pak by vám mohl být bližší například pod názvem rostoucí stůl nebo výškově nastavitelný. Na rozdíl od těch klasických, které nijak nemění svůj vzhled ani výšku, si s těmito můžeme mnohem více pohrát. Pokud potřebujete desku snížit nebo zvýšit, není to žádný problém a za pár vteřin máte hotovo. Tuto funkci oceníte hlavně tehdy, když za stolem musíte sedět několik hodin v kuse.

stůl

Polohovatelné stoly mají pouze pozitivní vlivy

Díky tomu, že polohovatelný stůl nemusí být neustále ve stejné pozici, pak nemusíte ani vy. Což jednoduše znamená, že během práce můžete střídat polohy i vy. Můžete chvíli sedět, chvíli stát a vaše pracovní nasazení nebude nijak trpět, ba naopak! Je dokázáno, že pokud v práci nesedíte jako pecky v jedné poloze celou dobu a obměňujete pozice, pak dochází k lepšímu prokrvování a okysličování vašeho těla. A to má rozhodně jen a jen pozitivní vliv!

Navíc vhodným nastavením můžete docílit mnohem více pozitivních účinků. Pokud budete mít monitor ve správné výšce, budete méně namáhat krk a oči, což výrazně odbourává bolest zad, očí a hlavně únavu. Teď vám to možná nemusí přijít jako důležité, ale pokud takto sedavě pracujete každý den, pak věřte, že pokud nezměníte přístup, pak bude vaše zdraví trpět.

A to nejlepší nakonec. Pokud u práce na počítači nebudete jen tak celý den sedět a budete to střídat se stáním, pak denně spálíte až o 500 kalorií více.

Zdroj obrázku: Jo Panuwat D / Shutterstock.com


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle