Vybavte svou dílnu potřebnými pracovními pomůckami

Vybavte svou dílnu potřebnými pracovními pomůckami - Inmagazin.cz Kategorie: PRAKTICKÉ

Ať máte dílnu pro kutilskou zálibu nebo pracujete v průmyslovém dílenském prostředí, vždy musí být vhodně vybaveno pracovními pomůckami. Ty zjednodušují a urychlují práci. Zásadní při jejich výběru je bezpečnost a vysoká odolnost a také praktičnost.



K pracovním pomůckám patří i ty na ochranu zdraví

Rozsah poskytování osobních ochranných prostředků upravuje nařízení vlády. Mezi ně patří ty, které chrání zrak, dýchací cesty, hlavu a sluch. V prašném prostředí nebo tam, kde se pracuje s biologicky aktivními látkami jsou zapotřebí respirátory. Na stavbách musejí mít dělníci ochranu hlavy, protože zde hrozí pád. Při svařování jsou zapotřebí svařovací kukly a v hlučném prostředí pracovní sluchátka nebo ušní filtry.

dílna

Pracovní pomůcky podle profese

Kutilové svou dílnu používají podle typu práce, které se věnují ve chvílích volna a odpočinku. Někdo pracuje rád se dřevem, proto bude potřebovat ruční nářadí, a to různá dláta, kladiva, nože. V každé domácnosti se využije mít pilku, metr, šroubováky či vodováhu, protože občas je něco nutné přeměřit nebo sešroubovat – například nově koupenou poličku, regál či skříňku. Kvalitní pracovní pomůcky v domácí dílně sice nejvíce ocení muži, ale neměly by vlastně chybět v žádné domácnosti. Tedy i té, obývané pouze ženskou částí populace.

Kde pracovní pomůcky pořídit?

Nejčastěji si lidé a firmy chodí pracovní pomůcky kupovat do hobbymarketů, kde si je mohou osobně vyzkoušet. Další možností je nákup v internetových obchodech. Na webových stránkách Safework.cz je bohatá nabídka pomůcek pro nejrůznější typy prací. Seženete tu elektrikářské tašky, kufry i batohy na nářadí, abyste ho mohli mít hezky po ruce. Vybírat budete moct mezi ručním nářadím, svářecí technikou a určitě se vám bude hodit i praktická svítilna či čelovka. Sortiment e-shopu je opravdu bohatý, takže si v něm určitě vyberete to, co budete potřebovat.

Zdroj obrázku: Roman Samborskyi / Shutterstock.com


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle