Kateřina Neumannová v roli moderátorky!

Kateřina Neumannová v roli moderátorky!

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Kateřina Neumannová. Miláček sportovních fanoušků díky své bezprostřednosti a skvělým úspěchům, kterých ve své kariéře dosáhla. Naše nejúspěšnější lyžařka, hrdá majitelka zlaté olympijské medaile, nově i skvělé stříbrné a zlaté medaile z mistrovství světa v Sapporu a nespočtu dalších cen, maminka roztomilé Lucinky, majitelka penzionu na Šumavě… A nově i moderátorka televizního pořadu.

Kateřina Neumannová 001a.jpgVe své nové roli spojila svou zálibu a hlavně svůj talent s odborníky na sportovní praxi a teorii, a vznikl devítidílný pořad Sportujeme s Katkou. Vysílat se bude od 3. dubna každé úterý v 17:15 hodin na ČT2 a je rádcem pro všechny sportovce amatéry, kteří začínají s některým ze sportů nebo si v něm nejsou jistí. „Pořad je určený všem zájemcům, od nejmladších až po seniory. Snažíme se radit i v obecných věcech, které jsou důležité pro všechny,“ říká Kateřina Neumannová.

 

Hosté

Plavání, běhání, aerobic, jízda na kole, bruslení na in-linech, turistika – většinu z těchto sportů všichni známe. Ale vykonáváme je opravdu tak, aby prospěly našemu zdraví a my se při tom cítili dobře? Návod, jak si sportování užít, nám dá Katka v sérii čtrnáctiminutových pořadů spolu s lékaři a také hosty, které si sama vybrala z řad slavných sportovců. O své velké lásce - aerobiku - pohovoří Olga Šípková, o své zkušenosti s běháním se podělí Lída Formanová, to, jak správně hrát fotbal, prozradí Pavel Kuka, plavecké fígle představí Ilona Hlaváčková a jak nepadat při stále více vyhledávaném in-line bruslení prozradí úspěšná olympionička Martina Sáblíková. Nadšenými figuranty a těmi, kteří budou prezentovat jednotlivé sporty, jsou děti ze šumavského Zadova a okolí, kde se natáčela většina záběrů, a žáci a studenti vimperského gymnázia a také tréninkoví partneři Katky Neumannové.

 

Pohled zdravotníkaKateřina Neumannová 001b.jpg

V každém dílu Kateřina osloví lékaře, jenž odpoví na základní otázky týkající se konkrétní pohybové aktivity pohledem zdravotníka, a tak bude mít divák přesný přehled o tom, jakým způsobem konkrétní sport ovlivňuje zdravotní stav a jaká s sebou nese rizika. Závěr každého dílu zopakuje v krátkém „desateru“ základní doporučení a návody, které Kateřina a její hosté doporučili a předvedli.

 

Seriál, který vznikl za výrazného přispění Poštovní spořitelny, nese heslo 3-30-130 POHODA, jenž vyjadřuje základní pravidla pohybových aktivit: je dobré sportovat 3krát týdně po dobu 30 minut při srdeční frekvenci 130 úderů za minutu a hlavně v pohodě. Nesportujeme proto, abychom shodili kila či nabrali svalovou hmotu, ale protože máme z pohybu požitek a chceme si jej užít!

           

Seriál sportovních akcí

Kateřina Neumannová 001.jpgSportujeme s Katkou – to ale není jen televizní pořad. Je to také připravovaný seriál sportovních akcí, který bude nabízet celé sportující veřejnosti možnost zasoutěžit si v rozličných sportovních disciplínách.

 

Jak vysvětluje Pavel Landa z firmy Mohila Sport, jednoho z pořadatelů akce, „Sportujeme s Katkou se bude vyznačovat tím, že se jedná o jediný projekt tohoto druhu s návazností na stejnojmenný televizní seriál. Připravované akce, jako Přespolní běh v Čáslavi, přehlídka SportFilm Liberec, cyklistická Dětská Pražská padesátka či Vltavský in-line maratón, jsou již zavedené akce s několikaletou tradicí, zkušeností a osvědčeným organizačním štábem. Jejich patronem budou známí a především úspěšní zástupci daného sportu z řad našich největších sportovních hvězd – o patronát budou požádání např. Lída Formanová nebo Martina Sábliková. Chystáme ale i nové akce, jako určitě zajímavou turisticko-cykloturistickou akci Krajem Kateřiny Neumannové, která se bude odehrávat na Zadově. Katka je patronem celého seriálu a některých akcí se bude i sama účastnit.“

 

Na podzim se chystá premiéra druhé řady televizního seriálu, která se bude natáčet v létě. Vypadá to tedy, že se v proběhu několika měsíců český národ spolu s našimi předními sportovci v čele s Katkou Neumannovou pořádně rozhýbe!

 

 

Díl 1 – Začínáme

První díl se věnuje největším rizikům spojeným se začátky nebo návraty ke sportování. Katka si o nich popovídá s duchovním otcem seriálu Pavlem Landou a také osobou jí velice blízkou a nadmíru povolanou – fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. Dozvíme se, jaký sport je pro nás vhodný, jak často a jak intenzivně bychom se měli hýbat a že před zahájením pravidelného sportování bychom měli nejprve protrénovat svoje svaly. Třeba ve fitness centru. Na závěr rozluštíme tajemnou šifru 3-30-130, která je mottem pořadu.

 

Díl 2 – Běh

Pomineme-li chůzi, je běh nejpřirozenější formou pohybu. Katka v tomto dílu běhá tak rychle, že se v jedné scéně dokonce potká. Telefonicky si popovídá s Lídou Formanovou, sympatickou mistryní světa v běhu na 800 m v r. 1999 v Seville. Proberou spolu nejen rady začínajícím běžcům, ale také společné maminkovské starosti.

Poprvé se také setkáme s dětmi ze Zadova. Mimochodem, jedno z nich je potomek Katčina trenéra Stanislava Frühaufa. Nebude se sice soutěžit o ceny – ale zkusíte ho poznat? V lékařském okénku se nám představí charismatický MUDr. Doul, bývalý sportovní lékař provozující záchranku v šumavských Stachách.

 

Díl 3 – Posilovna

Katka nás tentokrát zavede do svého rodného Písku. Z města jako takového si moc neužijeme, na své si zato přijdou dámy. Bývalý trenér kulturistické reprezentace Tomáš Kolínský nás totiž provede posilovnou. Mimo jiné nám prozradí, jak je to s výživovými doplňky, a předvede nám správné provádění jednotlivých cviků.

 

Díl 4 – Aerobik

V tomto dílu se mistryně světa v běhu na lyžích potká v rozhovoru s mistryní světa v aerobiku, Olgu Šípkovou. Jestli nevíte, jaký je rozdíl mezi high aerobikem, low aerobikem, step aerobikem, a rádi byste s tímto sportem začali, nezapomeňte sledovat čtvrtý díl seriálu Sportujeme s Katkou. Pomocníkem Katky v něm bude cvičitel Vláďa Valouch.

 

zdroj: 2media.cz, s.r.o.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle