Kožené měšce

Kožené měšce

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Kožené měšce máme spojené spíše s historií a postavami rytířů, kteří v nich nosili tolary a groše. Nebo ještě možná více s královským výběrčím daní z pohádkového filmu Pyšná princezna. Kvalitní kožený měšec ale může být velmi užitečným předmětem i v dnešní moderní době, ať už slouží jako domácí kasička, peněženka na kovové mince, nebo schránka na naše „poklady“.  



Kožený měšec totiž může sloužit také jako místo k uložení menších drahých předmětů, jako jsou třeba šperky, drahokamy, polodrahokamy, nebo jiné drobnosti, na kterých nám záleží. Můžete do něj ukládat třeba i milostné dopisy, pramínky vlasů a první zoubky dětí a mnoho dalšího.

kožený měšec

Vyrábějí se z pravé vepřovice a při správném zacházení jsou tak téměř nerozbitné. Mají podle typu buď kruhová, trojúhelníková nebo čtvercová dna a jsou 6, 9 nebo 10 centimetrů vysoké, ušité ze dvou, tří či čtyř dílů. Uzavírají se stažením kožené šňůrky a jejím zavázáním na kličku. Jsou vždy šity ručně a jedná se o vysoce kvalitní kožené výrobky. Ať už máte rádi jednobarevné nebo dvojbarevné, jistě si najdete ten, který se vám bude líbit. Nejčastější je kombinace černé barvy s jednou kontrastní (modrou, červenou, žlutou, béžovou hnědou, ale i mnoha dalšími. Jednobarevné jsou černé, hnědé, červené, modré, ale třeba i bílé. Nejmenší měšce vysoké 6 centimetrů mají i stejně široké dno a perfektně se hodí jako peněženka na drobné.

Existují ale také kožené maxi měšce. Velký kožený měšec se šije ze čtyř dílů kůže, je 15 centimetrů vysoký a šířka jeho dna, které má čtvercový půdorys, je 10 centimetrů. Kromě uložení rodinných pokladů se skvěle hodí také jako dárek, protože se do něj vejde velké množství kovových mincí. Do velkého koženého měšce tak pohodlně uložíte tisíc korun ve dvacetikorunových mincích. Obdarovaný tak kromě peněz dostane také originální schránku na další spoření. Druhý typ kožených maxi měšců je vysoký dokonce 17 cm a šije se ze šesti dílů. Má v průměru 10 cm, takže ukryje třeba i perlový náhrdelník, nebo zlaté náramky. Barevnost je podobná jako u menších výrobků. Jsou minimálně dvoubarevné a jedna z barev je vždy černá.

kožený maxi měšec

K velkému měšci se dá dokoupit také originální kožený erb o velikosti 7 × 6 centimetrů. Nemusíte pak vázat žádné kličky ani mašle, ale za pomoci kožené šňůrky ho lehce uzavřete pouhým zatažením. To je perfektní právě pro ty, kteří si chtějí do měšce ukládat drobné a potřebují ho tak poměrně často otvírat a zavírat. Objednat si můžete i náhradní kožené řemínky dlouhé 60 centimetrů. Ať už potřebujete ukrýt svá tajemství, nebo někomu dát originální dárek, ten správný kožený měšec vám určitě udělá radost.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle