Zelené potraviny

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Trend zdravé výživy doslova hýbe světem, představa zdravého těla je velmi lákavá a tak není divu, že se na trhu skvěle ujaly tzv. “zelené potraviny“, které jsou nejen chutné, ale mají pro tělo blahodárné účinky.



Mezi nejvyhledávanější potravinové doplňky se řadí zejména zelený ječmen a chlorella.

Ječmen je v tuzemsku nejstarší, a v současnosti nejrozšířenější, plodinou na našich polích. Šťáva ze zeleného ječmene je nesmírně zdravá a bylo ověřeno, že pomáhá v prevenci vůči řadě civilizačních nemocí. Proto se z ní začal připravovat výživový doplněk obsahující sušenou šťávu z mladých lístků ječmene, který má v sobě celou škálu výživových látek. Ideální je, že veškeré minerální látky a vitamíny jsou zde obsaženy v přirozené formě. Ne každý výživový doplněk obsahující zelený ječmen je kvalitní.

V některých levnějších přípravcích lze najít i sušené a rozemleté listy, které obsahují nestravitelnou celulózu. To nemá nic společného s výživovým doplňkem, který nabízí společnost Zelený život.

Kvalita zeleného ječmene

Její zelený jačmeň je vylisovaná sušená šťáva z mladých lístků ječmene. Jedná se tudíž o vysoký koncentrát výživových látek rozpustný ve vodě. Minerály a vitamíny se tak snadno vstřebají do organismu.

Zelený ječmen určený k lisování a přípravě výživového doplňku se pěstuje bez použití chemických látek a umělých hnojiv. Přípravky se vyrábějí ve třech hlavních formách. Jde o sušenou šťávu získanou lisováním mladých lístků, které se velice šetrně suší při nízkých teplotách, aby se zachovala jejich kvalita a co nejvyšší obsah živin. Dále jde o extrakt získaný louhováním lístků ve vodě, která se následně suší na prášek, a také o prášek získaný vysušením a drcením lístků.
Doporučované užívání pro prevenci civilizačních chorob, nebo při nejrůznějších potížích, jako je nespavost, migréna, překyselení žaludku a jiné, je 1-3x za den rozpustit jednu kávovou lžičku zeleného ječmene ve dvou decilitrech vody a obsah vypít nejlépe na lačno.

Skvělé účinky chlorelly

Chlorella je zelená sladkovodní řasa, která se užívá již dlouho, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Je známo, že mořské řasy jsou součástí orientální kuchyně. V době první i druhé světové války se vědci zabývali chlorellou z hlediska účinného výživového doplňku vojáků. Výzkum této řasy probíhal i později a jejího příznivého účinku na lidský organismus začalo být stále více využíváno.

Chlorella se využívá pro přípravu výživového doplňku zejména díky výborné stravitelnosti. Do organismu tak můžete dodat výživné látky, minerály, bílkoviny a vitamíny v přirozené přírodní formě a ve vyváženém poměru. Užívá se ve formě tablet, které obsahují pouze čistou, sušenou biomasu sladkovodní řasy chlorella bez jakýchkoliv umělých příměsí. Vysoké kvality této řasy se dosahuje pěstováním nejmodernější technologií v uzavřených čistých nádržích, což má řadu výhod oproti pěstování chlorelly přirozeným způsobem. Zajímavostí je, že takto uměle pěstovaná chlorella má příjemnější chuť, zářivější zelenou barvu, v porovnání s přírodní chlorellou, a neobsahuje těžké kovy.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle