Vánoční trouby a vánoční recepty

Vánoční trouby a vánoční recepty

Kategorie: PELE MELE

Přichází předvánoční čas a s ním spojené dilema, co si nadělit pod stromeček. Společnost Whirlpool nabízí svým zákazníkům odpověď v podobě limitované vánoční edice mikrovlnných trub Desert. A pro ty nejnáročnější přichází s luxusním provedením oblíbené trouby Jet Chef, která si hravě poradí i s vánočním cukrovím.

Vánoční edice mikrovlnných trub obsahuje čtyři modely cenově dostupných a designově zajímavých produktů z řady Desert. Novinka MWD 208 bude k dostání v bílé a stříbrné barvě s přehledným elektronickým ovládáním. Nabídne objem 18 litrů a chytré přednastavené programy (například brambory, popcorn či nápoje). Další vánoční novinkou je model MWD 202 v bílém a elegantním černém provedení. Tato mikrovlnná trouba s grilem o objemu 18 litrů je vybavena stylovým mechanickým ovládáním a nabízí sedm úrovní výkonu.

 

Další novinkou je multifunkční trouba z dobře známé řady Jet Chef. Design Carisma a luxusní nerezové provedení nese označení JT 379 IX a stejně jako její předchůdci je vybavena 6. smyslem pro dokonalou úpravu pokrmů, zvládne vaření v páře a nabídne funkci Crisp pro dokřupava upečené pokrmy. Nezalekne se ani přípravy cukroví či vánoční ryby. Přehledné menu obsahuje 84 přednastavených receptů v 11 kategoriích (např. maso, ryby, těstoviny, atd.) pro snadné vaření.

 

trouba-JT-379-IX-009.jpg

 

Vánoční recepty:

 

Vánoční ryba bez výčitek 

Funkce kombinace mikrovln a grilu

Příprava: 10 min., doba pečení: 12–15 min.

 

Přísady

1 1/2 kg ryby (celé)

2 lžičky soli

1 vejce

3 lžíce strouhanky

2 – 3 polévkové lžíce másla nebo margarínu

100 ml smetany zředěné trochou mléka

 

Rybu pečlivě vykuchejte, očistěte a odstraňte šupiny. Osušte ji a posolte zvenku i zevnitř. Polovinou másla nebo margarínu vymastěte nádobu vhodnou do mikrovlnné trouby. Rybu položte břichem dolů (hřbet musí směřovat nahoru). Potřete ji ušlehaným vejcem, posypte strouhankou a zbývajícím máslem nebo margarínem. Nádobu postavte na otočný talíř a pečte pomocí kombinace grilu a mikrovln při 650 W po dobu 12–15 minut. Rybu dvakrát až třikrát podlijte vyvařenou šťávou. Několik minut před koncem pečení přelijte rybu smetanou. Zkontrolujte, zda je ryba upečená zapíchnutím vidličky k páteři; maso musí být bílé.

 

Vánoční sušenky

Funkce: mikrovlny, rychlý ohřev, horkovzdušný ohřev

Příprava: 15 minut, doba pečení: 24-30 minut

 

Přísady

125 g másla

1 vejce

125 g moučkového cukru (1,25 dl)

250 g mouky (přibl. 4,5 dl)

špetka soli

1 vejce na potření

kandované třešně na ozdobu

 

Do misky vhodné do mikrovlnné trouby vložte máslo, zakryjte a nechte ho rozpouštět 1,5 – 2 minuty při 350 W. Utřete vejce s cukrem. Přidejte mouku a rozpuštěné máslo a zpracujte do měkkého těsta. Těsto vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou z něj vykrájejte malá kolečka o průměru 5 cm. Položte je na vymaštěný plech (nebo pokrytý papírem na pečení). Povrch každé sušenky potřete ušlehaným vejcem a ozdobte půlkou kandované třešně. Troubu předehřejte pomocí rychlého ohřevu na 200 °C a pečte s horkovzdušným ohřevem při 200 °C po dobu 12–15 minut.

 

Vánoční jablkový závin

Funkce crisp

Příprava: 15 min., doba pečení: 15-16 min

 

Přísady

2 plátky listového těsta

po 220–240 g

6 jablek

1 pomeranč

50 g vlašských ořechů

50 g piniových ořechů

1 lžička (5 ml) skořice v

prášku

50 g hrozinek

50 ml rumu

50 g cukru

100 g strouhanky

 

Na potření:

1 vejce

50 ml mléka 

Hrozinky namočte na chvíli do rumu. Oloupejte a nakrájejte jablka na plátky a smíchejte je s nakrájenými mandlemi, piniovými ořechy, pomerančovou kůrou a skořicí. Část jednoho plátu těsta položte na druhý a vyválejte je válečkem v jeden plát. Do směsi jablek přidejte hrozinky a strouhanku. Strouhanka pohltí šťávu z jablek. Směsí jablek posypte těsto a podélně zaviňte. Vzniklý váleček vytvarujte do kruhu a položte ho na talíř Crisp; papír na pečení ponechte na spodku talíře. Závin trochu stiskněte. Udělejte na něm několik zářezů a potřete ho směsí z vejce a mléka. Pečte 15 – 16 minut s funkcí Crisp.

 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle