Voda pro Haiti

Voda pro Haiti

Kategorie: PELE MELE

Voda pro Haiti je velký problém. Již nyní je asi 9 000 lidí nakažených cholerou, 600 mrtvých, ohroženo je asi 3 miliony lidí.



Tento problém již s půlročním předstihem, před výskytem onemocnění, řešily charitativní organizace. Nepočítaly ovšem s nekonečnými byrokratickými překážkami státního aparátu, státu, kterému jdou pomáhat.

Například vrtná souprava je již 6 měsíců přivezena na Haiti. Do dnešního dne se ji ovšem nepodařilo převzít z celního skladu. Haitské vládě i haitským úředníkům je jedno, že kolem umírají lidé, vrtnou soupravu zkrátka nechtějí vydat.

To, že nemohou Češi vrtat je nebezpečné i pro českou osádku vrtné soupravy. Nemohou pracovat v „džungli“, musí se zdržovat v místech, která jsou pro bílé nejvíce nebezpečná z celé Haiti.

Rozhodl jsem se proto učinit podání na elektronickou podatelnu ministerstva zahraničních věcí ČR. Chcete – li pomoci projektu, pošlete prosím emailem toto podání na elektronickou podatelnu taktéž, svým jménem:

Podání:

To: 'podatelna@mzv.cz'
Subject: Podání - Studny pro Haiti

Vážený pane ministře,

dovoluji si zvořile obrátit se na Vás v této věci.
jak určitě víte, Češi vypravili expedici za účelem pomoci postiženému Haiti. Studny pro Haiti.
Expedice je materiálně, technicky i expertně dobře vybavena , připravena a naplánována.
Díky zpravodajům přímo z Haiti máme přesné informace o dění v tamní oblasti. Zprávy jsou aktuálně zveřejňovány na blogu I dnes,
případně přímo na stránkách www.praga-haiti.cz

Je ostudné, ba přímo zarážející, jednání státních orgánů státu Haiti. Státní zpráva Haiti , ani vláda, tváří v tvář přírodní katastrofě a následným vznikajícím epidemiím
nemá vůbec žádný zájem o budování studní pro obyvatele Haiti. Což by nevadilo, nikdo po ní nic nechce. Mnohem horší je, že systémově "háže klacky pod nohy"
české expedici, což se například projevuje neuvěřitelnou státní byrokracií a šikanou. Vždyť do dnešního dne po mnoha měsících jednání se jim nepodařilo převzít "vrtnou soupravu" z celního skladu.

Žádám Vás proto, jako našeho ministra zahraničí, aby jste v této věci urychleně jednal. Jde o životy občanů Haiti, nelze však říci, že by "nuceným pobytem" české expedice jinde než by měli být, nešlo i o životy našich občanů.

Věřím, že v této záležitosti podníknete obratem nezbytné kroky na úrovni ministerstev zahraničí obou států.

Ing. Pavel Sýkora
Křižíkova 178/31
Praha


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 mrtvé ani nikdo nesbírá - Autor: čtenář9. 12. 2010
 Češi včera na úřady poslali - Autor: skaut8. 12. 2010
 Situace na Haiti - Autor: skaut8. 12. 2010
 To jaka Díky , vrtnou soupravu nevydali dosud. - Autor: nakl5. 12. 2010
 Hon na čarodějnice na Haiti - Autor: hon5. 12. 2010
 Vážení, expedici moc fandím - Autor: Jaka28. 11. 2010




CLUB ŽENA


Lifestyle