Vyrobte si vánoční dekorace

Vyrobte si vánoční dekorace

Kategorie: PELE MELE

Co tak vyzdobit svůj byt na Vánoce svépomocí? Zapojte je do vánočních příprav děti. Třeba právě výrobou vánočních ozdob.



Ještě jsme se ani nevzpamatovali z kvapného úprku teplých dnů a už si na nás brousí zuby zima a s ní i jedno u nejočekávanějších, ale také nejhektičtějších období roku – ano, Vánoce. Každoročně na nás z výloh vykukuje vánoční výzdoba už někdy v říjnu a obchodní domy se předhánějí v rozmanitosti nabídky dekorativních předmětů, které jediné učiní váš domov krásným a stylovým. Stále častěji však zapomínáme na to, že vyzdobit svůj byt můžeme i svépomocí, což ocení zejména ti nejmenší. Zapojte je do příprav na Vánoce třeba právě výrobou vánočních ozdob.

Možná nebude výsledek dokonalý, za to z něj budete mít radost vy i vaše děti. Zvažte pouze náročnost práce vzhledem k jejich věku a také použití některých pracovních potřeb. Například jehly či nůžky s ostrými hroty patří do ruky pouze starším dětem, stejně tak některé barvy, lepidla apod. Vhodné je náčiní, které je určeno přímo pro děti a počítá tak i s variantami „ochutnávání“, osahávání apod.

vánoční dekorace

Vánoční ozdoby

Pokud například chceme vyrobit ozdobu na stromeček, vyberme si společně s dítětem motiv, který bude nést. K dispozici je jich celkem dost – kapřík, stromeček, andílek, zvonek, svíčka apod. Tento motiv společně nakreslete na tvrdší papír, ze kterého vystřihněte šablonu. Ta pak může sloužit k dalšímu obkreslování motivu. Za pomocí šablony jej přeneste na dva různě barevné papíry a vystřihnete tak, aby vznikly dva totožné motivy. Ty pak k sobě následně přilepte, aby byla ozdoba z každé strany jinak barevná. Variantou je i polepení šablony barevnou látkou místo papíru. Vzniklou ozdobu pak opatříme malou dírkou ve vrchní části, provlékneme nit, stužku či ozdobný provázek a jednoduchá ozdoba je hotová.

Vánoční svícen

Další možností vánoční dekorace je výroba „svícnu“, která je díky pomůckám Kores velmi snadná. Na vánoční svícen potřebujeme nižší sklenici z tlustého skla, lepicí tyčinku Kores, nůžky, do papíru vystřižený motiv, který jste si vybrali a trochu cukru krupice. Svícen s vánočním motivem získáme snadno – šablonu přiložíme na sklenici a v místě, kde je náš motiv, odhalené sklo přetřeme lepidlem. Následně sklenici obalíme v cukru a necháme zaschnout. Odstraníme šablonu a na sklenici vznikne náš obrázek. Do ní pak můžeme vložit malou svíčku a milý dáreček je hotov.

Do výroby vánočních dekorací můžeme zapojit i tradiční materiály jako jsou malé jehličnaté větvičky, šišky či skořápky od vlašských oříšků. Ozdobu mohou děti zkrášlit i vlastními malbami.

vánoční dekorace

Doporučená pomůcka

Lepidlo Chameleon – po zhruba jedné minutě po nanesení fialové lepidlo neviditelní. Lepení je tak větší zábava a dítě navíc pozná, kde jej už aplikovalo.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 esli ono něni eště brzo ? Eště nebyl ani Advent. - Autor: doblou noc9. 11. 2010




CLUB ŽENA


Lifestyle