4 důvody, proč se zamilujete do koženého designového nábytku

4 důvody, proč se zamilujete do koženého designového nábytku

Kategorie: BYDLENÍ

 Investice do designového nábytku z kůže většinou není malá. I přesto je kožený nábytek velmi oblíbený. Kdo jednou vyzkouší výhody, které nabízí, už nechce nikdy nic jiného. Proč si ho nastěhovat i do svého obýváku?



1. Kvalita

Designový nábytek z kůže vydrží krásný desítky let. Stačí se o něj jen správně starat a dodržovat vhodné sedací návyky. Pokud jej čistíte, impregnujete a zatěžujete rovnoměrně, bude vám sloužit o poznání déle než nábytek z textilu.
Kůže je flexibilní materiál. Zůstává proto silná i v namáhaných místech jako jsou švy a okraje. Jejím postupným stárnutím se nedočkáte nehezkého a zašlého vzhledu. Právě naopak. Zub času na vaší designové sedačce či lenošce vytvoří nádhernou patinu.

nábytek

2. Originální design

Ať už si vyberete majestátní koženou sedačku či designová křesla z kůže, jedno je jisté. Tento kousek nábytku nikdo nepřehlédne. Dodá vašemu bydlení nádech luxusu a ukáže na dobrý vkus majitele. Navíc se můžete spolehnout, že máte doma originál. Kůže je přírodní materiál a každý kus je jiný. Takže i váš nábytek bude jedinečný.

nábytek

3. Odolnost a snadné čištění

Zmínka o dětech nebo domácích mazlíčcích a designovém koženém nábytku v jedné větě vás přímo děsí? Není třeba. Kůže je mnohem méně savá než textil. Pokud zareagujete rychle a skvrny hned očistíte vlhkým hadříkem, nábytek zůstane jako nový. Zároveň také nepropouští prach a nečistoty do vnitřního čalounění, takže se nemusíte bát ani roztočů. Nábytek z kůže proto ocení i alergici.

nábytek

4. Příjemný povrch

Možná jste se setkali s názorem, že kožené sedačky jsou nepříjemné na dotyk a studí. Jde o mýtus. Sedačka z kvalitní kůže totiž dýchá a zároveň přijímá a izoluje tělesné teplo. Dalším velmi rozšířeným mýtem je, že v horkém létě se na kožené sedačce budete potit. V tomto případě jde spíš o polopravdu. V teple se zřejmě zpotíte i na sedačce z textilu, který ovšem pot pohltí a vtáhne přímo do čalounění. Kůži opět jen otřete hadříkem a máte vystaráno.

nábytek

Který kožený nábytek je pro vás ten pravý?

Pokud máte opravdu vysoké nároky a sháníte designovou sedačku přímo na míru, vsaďte na sedačky Asso od španělského výrobce Beltá / Frajumar. Můžete vybírat z 18 různých segmentů a sestavit tak kousek, který přesně sedne do vašeho interiéru.

Mohlo by Vás zajímat: Designové sedačky: Podle čeho vybírat a jaké modely dneska frčí?

Pátráte po židli, která dodá vašemu bydlení šmrnc? Podívejte se na kousek CLASSICON. Popusťte uzdu své kreativitě a volte mezi různými druhy kůže a variantami podnože. Kam tuto designovou židli umístíte, je už na vás. Skvěle se vyjímá u pracovního stolu stejně tak, jako v kuchyni či obýváku.

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na ty, kteří rádi zapadnou do pohodlného křesílka třeba s knihou a dobrým čajem. Jestli si potrpíte na pohodlí, zvolte křesla MOOR(e). Na jejich designu se podílel slavný francouzský novátor PHILIPPE STARCK, proslulý svými revolučními návrhy. Potrpíte-li si na neobvyklá řešení a jednoduchost, tato designová křesla vkusně doplní vaše bydlení.

Pro milovníky luxusu je pak připraven poslední tip. Designová lenoška Lama 921 je opravdový skvost. Na jejím vývoji se podílela dvojice Ludovica a Roberto Palomba. Ne nadarmo získali řadu mezinárodních ocenění. Tato lenoška bude nejen příjemným místem k odpočinku, ale také duší celého pokoje.

Uvažujete o výměně nábytku nebo pořízení nových designových kousků do své domácnosti? Nechte se inspirovat na Designpropaganda.cz.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle