5 tipů na bavlněné povlečení, které zútulní vaši ložnici

5 tipů na bavlněné povlečení, které zútulní vaši ložnici

Kategorie: BYDLENÍ

Cítit se dobře ve vlastní posteli je správnou cestou ke klidnému spánku a tím i k lepšímu zdraví. Zútulnit si ložnici můžete například volbou příjemného povlečení. A když už budete pátrat po tom nejlepším, sáhněte určitě po egyptské bavlně. Luxusní povlečení z tohoto materiálu si zamilujete na první dotek. Na výběr máte hned několik zajímavých provedení:



Bavlněné povlečení

Mako jersey – látky z mako jersey jsou jedny z nejhebčích látek vyrobených ze 100% egyptské bavlny. Ta je velmi pevná a díky zušlechťovacím procesům je na omak velmi jemná, dá se napnout až o 25 %, nemusí se žehlit a sušička si s ní lehce poradí. Povlečení má díky tomu luxusní vzhled i vlastnosti. Oceníte i to, že v létě se pod ním nezpotíte, a naopak v zimě vás příjemně zahřeje. Bavlněná látka jersey se vyznačuje vysokou prodyšností a absorpcí vlhkosti. Vyzkoušet můžete například luxusní bavlněné povlečení OSVALDO s jemně žíhaným vzorem nebo lehce romantické luxusní ložní povlečení MELISA z nové zimní kolekce české společnosti Stella Ateliers.

Luxusní povlečení Osvaldo

Luxusní povlečení Melisa

Mako satén – pokud toužíte po hedvábném vzhledu s kapkou luxusu, je mako satén ideální. Jakostní druhy dlouhovláknité bavlny a typické výrobní procesy jsou zárukou hebké a měkké látky, jejíž povrch se mírně leskne. Saténové povlečení je příjemné na omak, nežmolkovatí, neelektrizuje, nesráží se, na dotek nestudí a kupodivu ani neklouže. Pro moderní interiér se hodí luxusní ložní povlečení LEFFE a pro klasickou domácnost zase luxusní ložní povlečení ENZO.

Luxusní saténové povlečení Leffe

Luxusní saténové povlečení Enzo

Mako brokát damašek – tato úprava bavlněné tkaniny ponechává vlastnosti damaškového povlečení, ke kterému se přidává třpytivý brokát, který vnese do vaší ložnice nádech orientu. Pokud si vyberete tento materiál, můžete se těšit na kvalitní povlečení, které jen tak nevybledne, je pevné, ale přitom jemné a jeho lesk vám bude připomínat pravé hedvábí. Romanticky založené duše ocení luxusní povlečení STELLA , ve kterém se budou cítit jako pod hvězdnou oblohou. Kdo má raději reálný pohled na svět, přijde si na své s luxusním povlečením MARIS. Obě povlečení pochází z nové zimní kolekce německé společnosti Bauer a zakoupit je můžete též u společnosti Stella Ateliers.

Luxusní damaškové povlečení Stella

Luxusní damaškové povlečení Maris

Mako satén UNI – spokojení s tímto jednobarevným materiálem budou ti, co milují jednoduchou a nenáročnou údržbu ložního povlečení. Mako satén UNI je utkaný atlasovou vazbou a zušlechťovací výrobní procesy mu zajišťují vysoký lesk, stálobarevnost, a i časté praní u něj nezpůsobí výrazné opotřebení. Do ložnice se zemitými barvami zvolte jednobarevné povlečení Uni ve vínově červeném odstínu, do svěží jarní ložnice naopak stříbrno-zelenkavou barvu.

Mako satén uni povlečení

Percal – zatím méně známý materiál percal si jistě také najde své příznivce. Jde o bavlněnou tkaninu, která je utkaná v plátnové vazbě a je tedy velmi pevná. Hodí se především na péřové výrobky, protože přes něj případné uniklé peříčko rozhodně nepronikne ven. Povlečení z percalu vám vydrží dlouho a můžete se spolehnout na jeho vysokou hygieničnost a výbornou absorpci vlhkosti. U výrobce Stella Ateliers si můžete percalové povlečení barevně nakombinovat podle sebe. Kolekce JOY od Stella Ateliers (https://www.stellaateliers.cz/joy) nabízí až 20 barevných odstínů, které lze libovolně kombinovat.

Všechna zmíněná povlečení můžete zakoupit na stellaateliers.cz.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Ložnice ve stylu Provence - Autor: LenkaSoukupova19. 2. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle