Dřevo v koupelně

Dřevo v koupelně

Kategorie: BYDLENÍ

Dřevo v mokré podobě. Domníváte se, že voda a dřevo nejde dohromady? Návrháři koupelnového nábytku si to rozhodně nemyslí.



Naopak se při jeho výrobě dřevo nebo různé lakované dýhy používají s oblibou. Dřevěný nábytek dokáže koupelnu zútulnit a příjemně zateplit a designově ji lépe propojit s ostatním obytným prostorem. Současný koupelnový nábytek spíše připomíná obývák nebo vybavení luxusní kanceláře.

Dřevo v koupelně - voda nemá šanci

Vlhkosti se obávat nemusíte, KVALITNÍ nábytek je opatřen několika vrstvami super odolného laku. Výjimkou nejsou ani odkládací plochy u zapuštěných umyvadel i umyvadel na desku nebo obložení vany, které jsou nejvíce exponovanými místy v každé koupelně. Do elegantní dřevěné lavice lze dokonce schovat i WC mísu včetně štětky a toaletního papíru.

„Neviditelné WC“ Smart Bench z kolekce City Life firmy Villeroy & Boch otevírá naprosto nové možnosti naplánování koupelny jako prostoru pro regeneraci a cvičení. SmartBench může být použit také jako dekorativní prvek.

Závěsný úložný díl z kolekce Shape od Villeroy & Boch s novým povrchem Merano v teplých dřevěných tónech: 165 x 41 x 50 cm pro 2 zapuštěná obdélníková umyvadla Loop & Friends, 2 výsuvné zásuvky se 4 vnitřními rozdělovači ze skla pro přehlednější ukládání.

Moderní, přírodní i expresivní

Dezén dřeva je nestárnoucí univerzsální klasikou. Sluší mu přírodní country styl i světácky metropolitní až technicistní vzhled. V současné době designáři upouští se od divoce žíhaných barev a navrací se k přírodním odstínům. V kurzu jsou opět bukové, dubové, ořechové dýhy i masivy, ale i netradiční bambus. Luxusně působí exotická dřeva, jako například hnědorůžové merano nebo expresivní černohnědý macassar, které z každého kusu nábytku vytvoří nepřehlédnutelný solitér. K přírodnímu nábytku volíme spíše neutrální béžové, hnědé nebo šedé odstíny obkladů a dlažeb. Vyhnout bychom se měli výrazným barvám, vzorům, ale i čistě bílé.

Dřevo v koupelně

Dřevo na míru

Dobře koncipovaným úložným prostorem, velkorysou velikostí polic a funkčních detailů je Shape ideálním programem koupelnového nábytku pro ty, kteří vyžadují vysokou úroveň flexibility a vyplývající individuality nejvyššího standardu při plánování designu své koupelny.

Vrchní díly a úložné jednotky pod umyvadlo flexibilní řady Shape mohou být vyrobeny v jakýchkoliv šířkách mezi 85 cm a 165 cm s přesností na milimetry. Na míru lze objednat či upravit také police či závěsné skříňky v individuálních šířkách mezi 28 cm a 60 cm.

In natura

V první řadě je dřevo přírodním materiálem, který je příjemný na pohled a teplý na dotek. Designéři ze skupiny Conrad&Partners dokázali jeho přirozených vlastností využít v jedinečné kolekci Aveo, která vychází z naturistického konceptu vejce a každodenního znovuzrození. Vedle výrazné sanitární keramiky přesvědčuje Aveo také dokonale harmonizujícím koupelnovým nábytkem z masivního bambusu – v koupelně neobvyklého materiálu – nebo z ořechu, zpracovaném v dokonalé řemeslné kvalitě. Účinek přírodního materiálu – dřeva – je účinně znásoben nepřítomností úchytů a kování.

Dřevo v koupelně

Noční město hříchu

Design nábytku City Life, který byl vyvinut ve spolupráci s Oliverem Conradem, okouzluje čistými liniemi, záměrně prostým výrazem a otevřenými, transparentními strukturami; bylo upuštěno od viditelných spojů či od kování. Nábytek nabízí mnoho otevřeného úložného prostoru. Je koncipován bez dvířek a krycích desek, a tak se jednotlivé předměty ukazují ve své úplnosti. Pro nábytek z řady City Life byl teprve nedávno vyvinut nový povrchový materiál vysoké kvality ve stylu skutečného dřeva: Okuree. Jedná se o vícevrstvou dvoubarevnou dýhu s přirozeným vzhledem skutečného dřeva, která se v této formě v přírodě nevyskytuje. Na výběr jsou tak čtyři povrchy, které lze optimálně přizpůsobit jakémukoli prostoru: vedle novinky okuree je to pravá dubová a ořechová dýha lakovaná nebo lesklý bílý laminát.

Pro sérii City Life vyvinula firma Villeroy & Boch zcela jedinečný systém osvětlení, při němž se každý jednotlivý kus nábytku rozzáří v příjemném světle a v koupelně vytvoří náladovou atmosféru. Na vybraných skrytých místech jsou do nábytku zapuštěna světla, která cíleně osvětlují dřevo, keramiku a sklo. Světlo zvýrazňuje tvary a kontrasty nábytku a prostor získává na smyslnosti a teple. Nepřímé osvětlení skleněných polic a skříňky pod umyvadlo vytváří jedinečný efekt a dodává místnosti výjimečně pohodovou atmosféru.

Dokonalé ladění

Vanové panely United firmyVilleroy & Boch. přetváří vanu v kousek nábytku, jsou dodávány v pěti barvách mj. Merano, Macassar, Glossy White a Pearlwood, takže perfektně zapadnou do nábytkového programu Shape.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Dřevo v koupelně - Autor: Roman19. 8. 2012




CLUB ŽENA


Lifestyle