Jak vybrat žaluzie a rolety pro vaše bydlení

Jak vybrat žaluzie a rolety pro vaše bydlení

Kategorie: BYDLENÍ

Žaluzie či rolety mají několik funkcí. Většinou si je majitelé domů pořizují za účelem zastínění před slunečními paprsky a zatemnění interiéru, aby nebylo za tmy po rozsvícení vidět dovnitř místností.  



Kromě tohoto účelu plní zejména venkovní žaluzie funkci bezpečnostní, zároveň mohou být i zajímavým dekorativním prvkem a skvěle designově doplní exteriér domu.

Bezpečnostní hledisko

Některé typy venkovních žaluzií mají pevnost, kterou lze přirovnat k ocelovým mřížím. Žaluzie a rolety od firmy KRUŽÍK s.r.o. jsou schopny dodat každému domu na architektonické jedinečnosti a zároveň plnit důležitou zabezpečovací funkci. Po stažení těchto venkovních žaluzií je nelze překonat ani hrubým násilím. Proto je jejich pořízení praktické. Pokud například odcestujete na dovolenou a ponecháte svůj dům nehlídaný, můžete být klidní. Tímto způsobem se s největší pravděpodobností do vašeho domu žádný nezvaný host nedostane. V kombinaci s jinými bezpečnostními prvky, jako jsou alarmy či kamerový systém, si tak ze svého domu vytvoříte nedobytnou tvrz.

Jak vybrat žaluzie a rolety pro vaše bydlení

Další funkce

Venkovní žaluzie a rolety jsou výborným regulátorem světla. Ochraňují interiér a jeho zařízení před UV zářením a prudkým sluncem zejména v horkém letním období. Samozřejmě vám zajistí soukromí a chrání obyvatele domu před zvědavými pohledy zvenku - především večer. Kromě toho venkovní žaluzie a rolety hrají významnou úlohu v zajištění tepelné a zvukové izolace. Po jejich stažení uvnitř domu výrazně poklesne hladina hluku, která proniká z rušné ulice a zároveň se sníží energetická náročnost domu, protože žaluzie zabraňují úniku tepla.

Jak vybírat

Při výběru venkovních žaluzií a rolet je dobré se kromě orientace vašich oken na východ či západ zaměřit také na způsob jejich ovládání. Manipulovat s venkovními žaluziemi a roletami lze zevnitř domu. Buď ručně klikou, nebo dálkovým ovladačem na baterie. Také je tu varianta využít elektrický pohon.

Dalším kritériem je materiál. Pokud zvolíte hliník, budete mít jistotu dlouhé životnosti a minimální údržby.

Sortiment venkovních žaluzií a rolet od společnosti Kružík nabízí několik provedení lamel a pestré spektrum barev. Proto si bez problémů správně vyberete vhodné dekorativní prvky a odstín vzhledem k vnější fasádě vašeho domu.

Jak vybrat žaluzie a rolety pro vaše bydlení
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle