Kusové koberce do malých i velkých místností

Kusové koberce do malých i velkých místností

Kategorie: BYDLENÍ

V současnosti existuje mnoho typů různých podlah, linoleí či parket, které jsou alternativou ke koberci. Věděli jste, že koberec má schopnost zcela transformovat prostor, pokud jej dokážeme správně zvolit a sladit se zbytkem místnosti? Přečtěte si v tomto článku, jak je to s koberci, a to konkrétně s kusovými, a proč jsou tak skvěle praktické.
 



Koberec je obecně fajn!

Koberec vám zajistí příjemný a teplý povrch, na kterém se budete cítit komfortně. Oproti hladkým podlahám zabraňuje víření prachu v okolí dýchacích cest a není tak náročný na údržbu, jako například PVC, které se většinou denodenně musí alespoň jednou zamést.

Místnost s kobercem většinou působí teplejším dojmem (teplejší i reálně bude) a je celkově útulnější.

kusový koberec v místnosti

Možná si umíte představit, nebo máte od sousedů vlastní zkušenost, že jiné typy podlah kromě koberce zvuky spíše netlumí, ba naopak je podporují a vše se na nich velmi rozléhá (někdy i k sousedům). Koberec vám zajistí kročejové ticho, utlumení zvuku pohybu po koberci a současně i zlepší akustiku v místnosti.

Dnešní moderní koberce jsou vyrobeny z materiálů, které odpuzují roztoče, proto již dávno neplatí, že koberec je méně hygienický než podlaha, drží se v něm veškerá nečistota a je líhněm rotočů. Koberce totiž až dvojnásobně snižují koncentraci jemného prachu, jenž poletuje v ovzduší obytných místností.

Proč kusový koberec?

Při oživení interiéru nemusíte předělávat celou místnost a pokládat koberec ode zdi ke zdi, skvěle vám poslouží moderní kusové koberce. Do místnosti vnesou nebývalou originalitu a váš interiér hezky ozdobí. Typ, druh a materiál je dobré vybírat podle toho, kde bude umístěn a jaké nároky na něj budete mít.

Kusové koberce jistě oceníte i v menších místnostech a v těžko dostupných rozích, kam by se složitě pokládal celoplošný koberec. Vždy je dobré vědět konkrétní rozměry místnosti, nicméně kusový koberec je nenáročné zmenšit na požadovaný rozměr.

kusový koberec

Před pokládkou koberce je doporučené myslet na co nejlepší možné vyrovnání celé podkladové plochy. Také je vhodné kusové koberce podlepit lepidlem či oboustrannou lepicí páskou, což vám zajistí nemožný posun koberce.

Bude-li koberec na frekventovaném místě, kde se po něm bude často přecházet (například na schodech, v chodbě), je potřeba zvolit odolný koberec se snadnou údržbou. Chcete-li si na něj naopak například lehnout a hrát si na něm s dětmi, lepší zcela jistě bude volit měkké koberce s delším vlasem. Jsou velmi příjemné na dotek.

V dnešní době je možné si vybrat koberec konkrétní barvy, motivu i jiného designu z nepřeberného množství. Trendem jsou jednobarevné kusové koberce, koberce s geometrickými tvary či květinovými dekory. Podle vašeho interiéru zvolíte jasnou a veselou barvu, umírněnější šedou či béžovou a nebo i černou.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle