Luxusní vzhled a vysoká odolnost. To jsou vinylové podlahy Designflooring

Luxusní vzhled a vysoká odolnost. To jsou vinylové podlahy Designflooring

Kategorie: BYDLENÍ

Ladí s jakýmkoliv vybavením interiéru, umí pomoci s řešením nepříjemného chladu od nohou, snadno se uklízí a jen tak něčím je nepoškodíte. To vše jsou charakteristiky vinylových podlah, které se čím dál častěji stávají první volbou při výběru podlahových krytin.



Vyberte si jakýkoliv vzhled, po němž toužíte

Nyní trochu podrobněji. Vinylové podlahy nabízí velmi různorodé možnosti při výběru barev a dekorů, díky nimž podlahu sladíte s téměř čímkoliv, co si do obývacího pokoje, ložnice, chodby, pokoje, koupelny či kuchyně pořídíte. Z dlouhého výčtu místností lze poznat, že se hodí do celého domu. Pomáhá tomu právě i vysoká variabilita vzhledu.

Designflooring

Vinylové podlahy svým designem napodobí i přírodní materiály, jako je dřevo nebo kámen, či dlažbu, které vašemu interiéru dodají nádech luxusu. Vinylové podlahy jsou důležitou, nikoliv však jedinou možností, jak se vypořádat se obohacením nebo změnou designu vašeho interiéru.

Výborně například ladí i s vinylovými tapetami. O nich se více dozvíte v tomto článku.

Kromě toho se vinylové podlahy pyšní vysokou odolností, při běžném používání jen tak k újmě nepřijdou.

V neposlední řadě se vinyl lehce udržuje, k umytí vám stačí pár minut a mop s teplou vodou. Žádné speciální přípravky kromě těch, na které jste běžně zvyklí, nebudete potřebovat.

Vinylová podlaha umožňuje také instalaci podlahového vytápění.

podlaha

Jaké druhy vinylových podlah existují?

Zdá se, že vinylové podlahy přestavují univerzální a pohádkové řešení výběru podlahové krytiny. Pozor si však při vybírání dejte na míru zátěže. Ta se pro použití v jednotlivých místnostech liší.

Schopnost snášet větší zátěž a také delší dobu životnosti slibuje vícevrstvá (heterogenní) varianta, menší a kratší poté jednovrstvá (homogenní).

Z hlediska velikosti a tvaru rozlišujeme vinylové dílce, které jsou vhodnější do menších prostorů, a vinylové role. Rozdíl spočívá také ve způsobu pokládky. Vinylové role se pokládají na volno nebo se k podkladu lepí. Vinylové dílce se pokládají plovoucím způsobem, lepením nebo na volno.

Pokud byste se chtěli o vinylových podlahách dozvědět ještě o něco více, přečtěte si naši abecedu vinylových podlah.

3 tipy na luxusně vypadající vinylové podlahy

Pro lepší orientaci při vybírání podlahové krytiny z vinylu se podívejte na 3 následující tipy od dlouholetého výrobce vinylových podlah Designflooring.

Vlajková loď s motivy dřeva

V kolekci Art Select Wood od Designflooring hraje hlavní roli motiv dřeva. Hodí se všude tam, kde byste si představovali podlahu z masivu, ale dřevo si z různých důvodů do svého domu nechcete pustit. Kromě dřeva kolekce obsahuje i nádherné motivy kamene.

Tato lepená podlaha snese vysokou zátěž, což dokumentuje i výrazná tloušťka lamel (3 mm). Nášlapná vrstva je pak 0,7 mm vysoká, což je až dvakrát více než u jiných druhů vinylových podlah.

select wood

Vinylová podlaha pro vaši koupelnu

Hlavní předností kolekce Michelangelo od Designflooring je velmi dobrá snášenlivost vlhka. Představuje tak ideální volbu do vaší koupelny. Tomu je přizpůsobená i nabídka dekorů, které vévodí španělská kamínková dlažba, tepaný plech a italská mozaika.

Kolekce Michelangelo obsahuje dílce o tloušťce 2,5 mm s nášlapnou vrstvou o velikosti 0,5 mm. Jedná se tak o nadstandardně odolnou podlahu pro domácnosti a vhodnou i do středně zatížených komerčních prostorů.

Michelangelo

Volba pro kancelář

Jediný zástupce volně položitelných dílců v tomto přehledu je kolekce LooseLay od Designflooring. Znamená to, že dílce se k podkladu nelepí, ani se nezacvakávají zámkovými spoji. Z tohoto důvodu je pokládka této podlahy velmi rychlá. Mimo to skvěle tlumí hluk.

Využití nachází dílce LooseLay především v komerční sféře. Když ale mohou sloužit pro profesionální kanceláře, není důvod, proč si je nepořídit do své domácí pracovny nebo ložnice.

LooseLay

Všechny zmíněné vinylové podlahy zakoupíte zde.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle