Pergoly

Pergoly

Kategorie: BYDLENÍ

K nejkrásnějším ročním obdobím našich zeměpisných šířek můžeme řadit jaro a léto. Mnozí z nás se těší na počasí, kdy se příroda zazelená a přibývá slunečního svitu.



Zvláště ti, kteří mají rodinný dům se zahradou, ve které si rádi posedí, určitě přemýšlejí i o vhodném zastínění. Zahradní pergola poskytuje stín v horkém létě, ale také vás ochrání před deštěm a umožní vám trávit příjemné chvíle i při nevlídnějším jarním počasí.

Důležitým předpokladem pro umístění pergoly je správný výběr místa. Je výhodnější, pokud může být pergola co nejblíže domu z hlediska obsluhy. Také je dobré zvolit polohu, odkud je co nejhezčí pohled na zahradu. Případně i na děti, které si hrají ve svém dětském koutku.

Pokud máme místo vybráno, začneme přemýšlet o rozměrech a materiálu, ze kterého chceme pergolu zbudovat. Těmito příjemnými starostmi a úvahami se můžeme zabývat i v zimě. Říká se, že kdo má vše připraveno do detailu v hlavě, případně na papíře, má na půl hotovo.

Pergoly se tradičně budují ze dřeva. Variant realizace je několik a záleží na každém jednotlivci a jeho šikovnosti. První variantou je nechat si pergolu postavit specializovanou firmou, nebo tesařem. Druhou možností je zakoupení hotové pergoly ve složeném stavu a třetí - pustit se do díla sami, případně si nechat poradit zkušeným odborníkem.

Kromě dřevěných pergol lze pořídit i moderní pergoly, které mají řadu výhod. Především jsou to téměř nulové požadavky na údržbu, kterými se vyznačují výrobky diamond design. Jedná se o unikátní moderní hliníkové pergoly. Svým řešením ideálně doplňují konečný vzhled rodinného domu a při správném výběru pak perfektně zapadnou i do celkové kompozice okolí.

Jestliže spojíte moderně řešenou pergolu s bazénem a dalšími vymoženostmi dnešní doby, bude vám hliníková konstrukce s integrovanými screenovými roletami a lamelovým stropem sloužit od jara do podzimu. K minimální údržbě a péči o hliníkovou pergolu přispívají extrudované profily spojované nerezovým kováním. Na dlouhá léta tak odpadá nutnost obnovy nátěru a dalších prací, které obvykle vyžadují dřevěné konstrukce. Pokud chcete zhlédnout nebo zakoupit kvalitní pergoly a zjistit jejich další výhody, pro podrobnější informace přejděte na stránku produktu.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle