Praktické rady pro obložení fasády kamenem

Kategorie: BYDLENÍ

Jestliže patříte mezi typy lidí, kteří se nespokojí se všedním vzhledem Vašeho domu, pak Vás jistě bude zajímat tento praktický článek, kde si vysvětlíme, na co byste si měli dávat pozor při obkládání Vaši fasády kamenným obkladem.



Nemá smysl si vysvětlovat, proč jsou v poslední době dekorace z kamene a jejich imitací tak oblíbené. Stačí se podívat na jejich vzhled a odpověď sama tak nějak vyplyne. Sečteno podtrženo se jedná o moderní trend, ke kterému je však vědět několik věcí.

Nepodceňujte volbu vzhledu kamene

Zejména obyvatelky ženského pohlaví kladou důraz na estetickou hodnotu obkladu. I když muži občas stojí opodál a zajímá je hlavně technická stránka věci a to jak kámen na fasádu dostat, jistě by neměli podcenit i vhodný výběr vzhledu. Kamenný obklad je totiž věc dlouhodobá a jeho životnost představuje několik desítek let. U přírodního kamene to jsou pak i stovky let. Jedná se také i o záležitost, kterou si nemůžete dovolit realizovat každý měsíc z hlediska finanční stránky věci.

Myslete na pokládku

Nyní se obracíme zase k ženám, které mají tendenci vybírat obklady čistě podle jejich vzhledu a zapomínají, že obklad bude nutné také nějakým způsobem namontovat. Správně zvolený formát a tloušťka kamene umožní ušetřit nezanedbatelné peníze, které bychom museli investovat do prořezů a také za čas řemeslníků. Špatný formát totiž může znamenat to, že bude nutno každý obklad zařezávat zvlášť, což celou práci zrovna neusnadní.

Montáži obkladu celá věc nekončí

Pokud si myslíte, že koupí a montáží kamene je pro Vás věc uzavřená, tak se pletete. Obklady z kamene potřebují, stejně jako každá jiná stavební úprava, péči v celém průběhu své životnosti. I když kámen nevyžaduje nijak speciální údržbu, přeci jen je potřeba na ni nezapomínat. Obloženou plochu můžeme například naimpregnovat. Typ impregnace se bude lišit, pokud se jedná o přírodní obkladový kámen nebo o sádrový či betonový obklad. Impregnace se provádí na začátku životnosti a pak již v intervalech několika let.

S obloženou plochou si dále pohrajte

Pokud jste dekorační puntičkáři, jistě si potrpíte na celou řadu dalších doplňků, kterými je možné obklady dále zvýrazňovat. Může se jednat například o bodové světla, které zvýrazní ostré rysy a konktury celé struktury kamene nebo o nejrůznější dekorativní záležitosti od umělých květin až po různé dřevěné doplňky, které se mimochodem ke kameni náramně hodí.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle