Praktické vytápění domova i bazénu je tu!

Praktické vytápění domova i bazénu je tu!

Kategorie: BYDLENÍ

 Ušetřete za vytápění bazénů i za přitápění. Ptáte se jak? Využijte v dnešní době již velmi rozšířené a oblíbené zpracování solární energie, které vás bude stát minimum rodinného rozpočtu!



Celoroční versus sezónní solární systémy

V dnešní době existují solární systémy pro ohřev teplé užitkové vody, ale i pro solární ohřev bazénů a systémy pro přitápění.

Celoroční solární systémy se používají k ohřevu teplé užitkové vody ve venkovních i krytých bazénech a pro přitápění. K celoročnímu ohřevu se pak solární systém kombinuje s kondenzačním kotlem nebo s elektrokotlem i s regulátory, a to kvůli případnému přehřívání.

V teplých měsících se pak nabízí využití sezónních solárních systémů. Jsou technicky mnohem jednodušší a oproti celoročním systémům jsou také levnější.

Efektivita v kombinaci s kotlem

Rozhodnete-li se nakombinovat solární systém s kondenzačním plynovým kotlem, ušetříte v porovnání s běžnými kotli až 30 % energie. Kondenzační plynové kotle využívají téměř celý obsah energie paliva pro vytápění a přípravu teplé vody.

Podobně ušetříte náklady i v kombinaci s elektrokotlem. Pozor však, pokud využíváte snížené sazby za elektřinu – noční proud. V případě propojení s tepelným čerpadlem pak počítejte s tím, že čerpadlo potřebuje na každé 2 – 3 kW topného výkonu 1 kW elektrické energie.

Tipy právě pro vás: Pokud máte jakékoliv bližší dotazy, poraďte se s odborníky na Topenilevne.cz. Ti vám rádi podají informace nejen v souvislosti se solárními systémy, ale odpoví vám na všechny dotazy související s vytápěním bazénu či domácnosti.

Bazén i se sprchou

koupelna

Jste zvyklí užívat si letní pohodu u bazénu, ať ve stínu slunečníku nebo chytáním bronzu? Pozor na podráždění pokožky chlorem z bazénu. Tento problém však elegantně vyřeší solární sprcha. Osprchováním se před každým vykoupáním nejen chráníte svou pokožku, ale i vodu v bazénu udržíte déle čistou.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle