Vyhněte se zbytečným poruchám garážových rolovacích vrat

Vyhněte se zbytečným poruchám garážových rolovacích vrat

Kategorie: BYDLENÍ

Vjezd do garáže uživatelé mnohdy nevnímají jako něco, o co by se měli nějak zvlášť starat. Přitom mnohdy jde o nemalou investici do vrat, která by měla vydržet co nejdéle. Pravidelnou péči a servis vyžadují vrata bez ohledu na jejich typ. V textu se tentokrát zaměříme na elektrická rolovací vrata, které najdete například v nabídce značky Minirol.



Nejčastější servisované části garážových vrat

  • Poškozená lamela 
    Výhodou rolovacích vrat Minirol je možnost po střetu s překážkou nechat opravit či vyměnit pouze jednotlivé lamely. Nemusíte tak nutně řešit opravu celých vrat.
  • Opotřebované těsnění
    Používání vrat se po letech často odrazí na spodním těsnění, které lze snadno vyměnit. Životnost těsnění prodloužíte jeho pravidelným čištěním.
  • Porucha pohonu vrat
    To je záležitost pro odborníky. Závadě na pohonu nemáte většinou šanci předejít. Když už se ale něco pokazí, pozvěte si ideálně firmu, která rolovací vrata instalovala.

Garážová vrata

Udělejte pro bezpečnost vrat něco navíc

Už při výběru je dobré myslet na to, jak zajistit bezpečnost pro vás, váš automobil i samotná garážová vrata. Pro tyto účely nabízí výrobce vrat Minirol několik prvků ochrany v rámci běžné i nadstandardní výbavy. Jde především o pojistku proti odrolování vrat, optoelektronickou lištu zajišťující okamžité zastavení vrat při najetí na překážku a infrazávoru, která v případě výpadku signálu přeruší jejich chod. U vrat na dálkové ovládání lze použít řídicí jednotku s možností napojení všech bezpečnostních i zabezpečovacích prvků včetně osvětlení garáže.

Zajímají vás podrobnosti o rolovacích vratech? O konkrétní nabídku si můžete napsat přímo na webu nebo oslovit libovolného obchodního partnera značky Minirol, který vám ukáže i ceník garážových vrat.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle